Първи снимки от станцията за супер бърза подмяна на Model S батерии

Технологии
В този блог: Тестовата станция за бърза подмяна на Model S батерия изглежда готова за работа.

От тема в TMC форума и imgur прихванахме първите снимки от станцията за супер бърза подмяна на изтощена със заредена батерия на Tesla Model S. Първата и единствена засега е срещу Supercharger станцията в Харис Ранч, Калифорния и според Tesla новата инсталация може да извади празната откъм електрони батерия и да сложи на нейно място пълна за 90 секунди...

Цената на удоволствието вероятно ще е около $50, което може да пести цял час. Толкова време е необходимо (всъщност 70 минути) да заредиш празна Model S батерия до 100 %. Зареждането до 80% отнема 40 минути.

За хората, които ценят много времето или просто не искат да чакат половин или цял час, възможността да минат през един канал и след няма и две минути да са отново на пътя ще е добре дошла. Та това е по-бързо от пълнене на резервоар с бензин, не слизаш от колата и не се налага да стъпваш по "оцветена" настилка.

В eCars.bg анкетата на тема "Ще платиш ли 80 лв за 3 мин подмяна на батерията на Model S" най-много гласували имаше за опцията "Само ако бързам много" и като цяло положителните отговори бяха повече от несъгласието с офертата.

След тези първи снимки от станцията си личи, че тя ще бъде отворена съвсем скоро и изглежда доста по-просто от футуристичните дизайнерски изпълнения на фалиралата Better Place – компанията, която създаде модел и станции за подмяна на батерията на Renault Fluence Z.E. в Израел и Дания.

Всъщност, изпълнителният директор на Better Place Шай Агаси е заел идеята от Tesla още преди години, но ето че в Калифорния изчакаха да дойде подходящ момент за тестване на новата технология. Дали е по-подходящ от първия, предстои да разберем.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума