Петък, 04 Март 2011 09:31

Трето поколение Smart Fortwo Electric от 2012 с цена под $44.000?

От
Smart Fortwo Electric Drive

Второто поколение на Smart Fortwo Electric Drive (ED) е ограничена тестова серия ( 250 броя на разположение в Америка), с която от Daimler искат да проверят интересът на потребителите към колите захранвани от батерии. Лизингът на модела е доста скъп в САЩ, където за 4-годишно изплащане трябва да предвидите 599 долара месечно + първоначалната вноска от 2.500 долара. За 2011г. колата ще се предлага само с тази финансова схема, но от автопроизводителя посочиха приблизителна производствена цена 44.387 $.

Високата цена не е изненадваща, нито пък скъпата лизингова схема прави колата не толкова предпочитана. Моделът е в ограничена серия и не е за серийно производство.

Третата генерация обаче ще е сериен модел, който ще се появи по улиците през януари 2012г. Надяваме се, че производителят ще пренастрои ценовата си стратегия дотогава и ще предложи миниатюрния електромобил на по-разумни цени. Вече има твърдения за такъв курс в политиката на Smart:

Няма предварителни прогнози за продажбите на новия модел, но говорителят на компанията Рик Бурзоаз очаква добри резултати, благодарение на по-ниски цени, които Daimler- притежателят на Smart- ще постигне с големи икономии от мащаба.

Лизингоползвателите на модела от втората генерация ще имат възможност да кандидатстват за новия модел с предимство. Нещо повече - освен опцията за изплащане, ще има вариант и за директно закупуване.

Прочетено 2415 пъти Последна корекция Понеделник, 13 Януари 2014 21:12
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.