Четвъртък, 28 Април 2011 21:00

Електромобили Renault в Турция

От
Рено Флуанс се произвежда в Турция

Renault ще подпомогне създаването на мрежа от пунктове за зареждане на електромобили в Истанбул.

?stanbul Enerji, дъщерно дружество на Istanbul Metropolitan Municipality и френският производител на автомобили са подписали Меморандум за разбирателство за изпълнение на програмата за разширяване на използването на електромобили в най-големия град на страната.

Програмата за партньорство ще разположи система за зареждане на електромобили, които ще влязат в експлоатация още през настоящата 2011 година. Автомобилният производител се надява да разработи начини за увеличаване на финансирането за проекти за електрически коли в града и разработване на специални възможности за това повече хора да ги тестват и да се насърчи тяхното използване.

елегантен дизайн и отлични характеристики за Рено Флуенс

Още през октомври 2010г .Renault обяви, че ще произвежда своя електромобил Fluence ZE в завода си в Бурса. Така Fluence ZE ще стане първата серийно произвеждана електрическа кола в Турция. Като част от партньорството Renault-Nissan, автопроизводителят ще подпише повече от 60 такива споразумения в цял свят с цел развиване на инфраструктурата и насърчаване търсенето на електромобили.

подобни ще са зарядните станции, поставени в турската мрежа
Прочетено 1459 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:07
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.