Събота, 14 Май 2011 12:00

От бъдещето: електрически мотор с V-twin изглед

От
Концептуалният електрически мотор на Алекс Киш

Ако Терминатор имаше електрически Harley обратно в бъдещето, това със сигурност щеше да е мотор с вида на концепцията на горната снимка. Отдавайки почит на внушителния V-twin мотоциклет, макар и с електрически подход, дизайнерът Алекс Киш е направил почти невъзможното; успял е да превърне зелената технология в мечтата на всеки ултра мачо - земен истински енергичен мотор с решителни сурови форми...

Целта и вдъхновението са изразени съвсем ясно от дизайнера; повлиян от енергичния V-twin стил, желанието му е да изработи функционален и не изхвърлящ никакви вредни емисии мотор за много по-младото и еко-осъзнато поколение. И да, човекът определено се е с сравил, защото тежащото само 200 кг чудо ще бъде задвижвано от 12 кВ DC мотор, а изключително надеждната литиево-йонна батерия разполага със стабилна Литиево-желязно фосфатна композиция.

Концептуалният електрически мотор на Алекс Киш

По отношение на останалите атрибути на дизайна, моторът има гуми без въздух, което ги защитава от спукване о осигурява по-добър контрол. Предният амортисьор ще бъде поставен на видно място покрай конвенционалния резервоар, за ефективно използване на пространството в механизма, а предното окачване ще се състои от Telelever вилка за по-голяма твърдост в предната част на мотора. Това от своя страна улеснява карането, а завиването е по-сигурно.

Концептуалният електрически мотор на Алекс Киш

Конекторът за зареждане, монтиран на контролера на мотора отстрани над батерията, умело ще наподобява вида на стара капачка на резервоар за не се забравят старите времена. Ще се използва и усъвършенстван механизъм за охлаждане на маслото за по-добра ефективност на мотора.

В крайна сметка само времето ще покаже дали тази зашеметяваща концепция ще остави "зеления" си отпечатък в мокрите сънища на някой бъдещ мото ентусиаст, но ние със сигурност ще стискаме палци гумите на това чудо да докоснат някой ден асфалта.

[Източник: Ecofriend]

Прочетено 3578 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:18
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.