Сряда, 18 Май 2011 10:00

Литиево-манганова батерия за Renault Fluence Z.E. от 2012

От
Електрическото Renault Fluence Z.E.

Първата серия Renault Fluence Z.E. електромобили, които ще бъдат на пазара този септември, ще бъде оборудвана с литиево-йонни батерии, разработени от Nissan като част от партньорството с NEC, но от 2012 Renault ще произвежда свои собствени литиево-манганови батерии в Европа (Франция, Англия и Португалия)...

Тази технология предлага най-добро съотношение цена / производителност / сигурност, според Тиери Коскас, директор на програмата Renault ZE. Г-н Коскас обяви още и разработването на "нова технологична опция" в партньорство с CEA Grenoble (развоен център за нанотехнологии и възобновяеми енергии), която може да стартира до 5 година.

Renault избра лизингова стратегия за батериите с доживотна гаранция и по-атрактивна цена за колите, като електрическия седан Fluence Z.E., който ще се продава от € 26,300 във Франция (преди одобрените от правителството отстъпки), много по-евтино от конкурентите (Nissan Leaf, Opel Ampera, Chevrolet Volt) и дори по-ниска от тази на по-малките компактни коли, предлагани от Citroen, Peugeot и Mitsubishi.

[Източник: Les Echos]

[Снимка: Flickr]

Прочетено 2057 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:42
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.