Сряда, 25 Май 2011 10:00

Правителството на САЩ купува 116 електромобила

От
Президентът Обама в подкрепа на електромобилите

Вчера беше официално обявено, че администрацията на президента Обама ще закупи 116 зареждаеми електромобила и ще се инсталира зарядни станции в правителствени сгради в пет града в САЩ.

Администрацияta на САЩ за общи услуги (GSA), която управлява две трети от 600,000-те превозни средства в авто-парка на правителството на САЩ, планира да купи 116 Plug-in електромобила, 101 броя Chevrolet Volt, десет Nissan LEAF и пет Think city електрически коли...

След доставка, електромобилите ще бъдат въведени в експлоатация в пет града в САЩ - Детройт, Вашингтон, Сан Диего, Сан Франциско и Лос Анджелис. Въпреки това, поради скромните нива на производство, GSA очаква да влезе във владение на "Volt-овете" през 2012 г. Засега не е ясно кога правителството ще получи закупените LEAF и City електрички.

В България на автовоз вероятно ще видим първо Opel Ampera, макар че кой знае...
В България на автовоз вероятно ще видим първо Opel Ampera, макар че кой знае...

От 2015 г., всички превозни средства, закупувани от федералната администрация трябва да се задвижват с алтернативни горива. Това включва хибриди, електромобили, природен газ и биогорива.

Германското правителство пък даде "милиардно рамо" на електрическите коли наскоро и ние определено ще правим всичко по силите си на електромобилите у нас да бъде обърнато подобаващо внимание, та администрацията да даде тласък на промяната. Не че компании и потребители ще чакат...

[Източник: Automotive News]

Прочетено 1161 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:49
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.