Print this page
Понеделник, 11 Юли 2011 13:00

Orphiro Electric Cruiser – еко звяр в екстравагантна опаковка

От
Нов електрически мотоциклет - Orphiro, бе представен с отлични показатели...и 'солена' цена

Проектиран от холандска марка Orphiro, този 'чудовищен' електрически мотоциклет, ще осигури достатъчно адреналин и охлаждане на гръбначния ви стълб, както и необходимото удобство при каране. Тъй като замърсяването на околната среда е основна грижа в този сценарий, мотори като Orphiro, които са задвижвани от електричество, са изградени така, че да не се вреди на околната среда и тези, които обичат мотоциклетите могат да се насладят максимално.

Тялото на този гигант е създадено с помощта на най-добрите иновативни техники за проектиране. Интересна особеност на този мотор е чудесно проектираната седалка, която изглежда като излята към резервоара за гориво. Тя е проектирана да отговаря на нуждите за безопасно и стилно шофиране. Захранването е от комплект от пет батерии, красиво опаковани, осигуряващи мощен 'удар' с максимална скорост от около 120 км/ч, а с пълен заряд могат да гарантират 100 км пробег.

Арматурното табло на Orphiro Electric Cruiser представлява истинско произведение на изкуството по отношение на уникалност в архитектурата и дизайна. Още при първото разглеждане на мотора, прави впечатление, че той е напълно различен от други мотори, които изостават по някои критерии, когато става дума за безопасност. Набирането на популярност на този мотор е гарантирана поради две причини. Първо Orphiro се харесва не само любителите на мотори, но и от хора, които се занимават с опазване на околната среда. Втората причина е самото влияние върху околната среда, намалените вредни емисии, заради електрическото задвижване.

Масовото производство на струващия €39,000 (около 76,000 лв) е отхвърлено от фирмата и остава въпросa, дали ще дойде време, когато такива мотори ще са стандартно произвеждани в дву-колесната индустрия. Разглеждайки текущата позиция, развиването на идеята за опазване на околната среда и различните проекти, предвидени от много компании, които произвеждат еко и електромотоциклети, то изглежда, че Orphiro Electric Cruiser ще бъде възможен избор на мото-любителите в бъдеще. Все пак, това ще бъде възможно само тогава, когато всеки, който има специална любов към мотоциклетите, ще започне да степенува приоритети си: чиста околна среда, безопасност и спокойна 'езда' - именно в този ред.

orphiro-electric-belt orphiro_motor_5 rphiro-motor rphiro_cover

[От: Ecofriend]

Прочетено 1430 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:51
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.