Петък, 05 Август 2011 14:18

MINI E се представя отлично на тестове с под 5 ст/км разход

От
MINI E UK тест - полезно и евтино

Няма по-добре нещо от личния тест, когато искаш да изпиташ продукт и навлизането на електромобилите в нашия живот като нов начин за транспортиране не прави изключение. Не са много хората (засега), които имат възможност да тестват, камо ли за по-дълго време, електромобил, но и малкото, които се вреждат предоставят ценна информация за останалите. Такива тестове от известно време се правят с електрическото MINI E и сега нови 40 'тест пилоти' предоставят данни за използваните от тях мини електромобили. Лизинговани на различни компании и частни клиенти за шестмесечни периоди осигуряват възможност за запознаване от първа ръка с електромобилите. В този специфичен тест с 40 електро MINI E са участвали общо 138 шофьори, осъществили 33,345 пътувания, равняващи се на 415,500 километра...

Ето и основните 'открития' в резултат на тестовете:

  • Средните изминаваните дневни разстояния са били 47.8 километра
  • Средното еднократно пътуване е било 15.3 километра
  • Четирима от пет тестващи посочват, че 80% от техните пътувания са можели да се осъществяват изключително с MINI E.
  • Средният пробег е бил 145 километра
  • Колите са зареждани 2.9 пъти седмично, най-вече в домашни условия през нощта, когато електричеството е по-евтино
  • 81% казват, че предпочитат презареждане у дома пред зареждане на бензинова или дизелова кола на бензиностанция
  • 96% казва, че биха се насочили към покупка на електрическа кола след приключване на тестовете
  • Средната цена на зареждане за период от шест месеца - 135 лв или по-малко от 5 ст/км

Този тест в Обединеното кралство е подобен на проведените в Пекин, Берлин, на западното и източното крайбрежие на САЩ, Мюнхен, Париж, Шенжен и Токио. 40-те MINI E в английския тест са управлявани от декември 2009 г. до март 2011 г.

Според компанията майка BMW, най-голямо полза от проучването ще има за бъдещия i3 електромобил на компанията, който ще след официалната пресконференция преди дни във Франкфурт, ще бъде изложен и на авто изложението в града през септември, преди старта на продажбите през 2013 г. Дори да ви звучи малко далеч, ако не друго дотогава ще сме ви 'заредили' с предостатъчно BMW i информация, та да сте изключително подготвено за електрическите баварчета.

Сузане Грей генерален мениджър на BMW i казва:

Данните от тест програмата са безценна помощ в желанието ни да разберем как хората всъщност реагират на електрическите коли и други фактори, необходими за подкрепата на шофиращите електромобили. С тази информация ще бъдем в много добра позиция за предоставяне на добре оформен продукт и услуги на клиентите на BMW i3 и да работим с други играчи на пазара на електромобили, за да ги направим истинска наслада за едно ново поколение потребители.

Колкото и да ни се иска ще трябва да потърпим до насладата, а и правилният път наистина е в тестовете, естественото разпространение на продукта и постигането на оптимално качество.

Прочетено 943 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:27
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.