Понеделник, 24 Октомври 2011 13:00

Електрически мотоциклети Zero DS за полицията в Лондон

От
Електрическият мотор Zero DS, вече е на 'служба' и в европейска полиция - ще го пробват лондончани

Лондонските 'момчета в синьо' се впускат в нова, зелена ера на патрулиране, с представянето на първите електрически мотоциклети на служба в британската полиция: Zero DS, модел 2011...

Миналата седмица полицейският отряд обяви, че започва пробно 'дежурство' на Zero Dual Sport (DS), производство на Zero Motorcycles. Първоначално електрически оборудвани ще бъдат екипите обслужващи метрото, както и тези, които патрулират на мотори и велосипеди в централната градска част. Мик Чийзмън, сержант в един от участъците, ползващи мотоциклети в работата си, казва, че електрическият Zero DS ще бъде тестван при реални 'полицейски условия', за да се прецени дали е подходящ или не за по-широко използване в рамките на ежедневните полицейски задължения.

Управляващият директор на Zero за Европа, Едвин Белондж, прогнозира, че полицията в Лондон ще бъде впечатлена от качествата и възможностите на електрическия мотоциклет на компанията:

Zero DS ще даде по-обширна представа за огромните ползи от електрическите превозни средства, включително намаляването на шума, което е от особено значение в пешеходни зони, намалените експлоатационни разходи, по принцип типични за електрическите превозни средства, както и очевидно по-ниските разходи на гориво.

С такъв мотор приближаването е безшумно
С такъв мотор приближаването е безшумно

Лондончани действат по пример на подобни действия, предприети от полицейските сили на Scotts Valley в Калифорния, САЩ, които са отчели редица плюсове от въвеждането на електро-мотоциклетите, които наред с изброените вече по-горе предимства не отделят никакви вредни емисии.

[Източник: Green Car Reports]

Прочетено 2302 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:50
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.