Сряда, 30 Ноември 2011 08:13

Tokyo Motor Show 2011: Електрическият EV-STER на Honda

От
Електрическата Honda EV-Ster като концепция на автошоуто в Токио 2011

Общо взето опитваме да насочваме вниманието ви към настоящето или съвсем близкото бъдеще, защото така има по-голяма вероятност да ви помогнем да се ориентирате по отношение на продукт или да вземете решение за някакво действие сега или скоро. Понякога обаче се появяват интересни неща, които хвърлят поглед и върху малко по-далечното бъдеще, без да говорим за 2080-та. В началото на месеца Honda загатна как ще изглежда един от бъдещите й малки спортни електромобили - EV-STER - и автошоуто в Токио очевидно е повод за допълнително повдигане на завесата...

Сред техническите параметри за купето се спираме на дължина 3.57м и ширина (само) 1.5м, а външните футуристичните линии преминават в подобно щрихи и вътре, където попадате в нещо като самолетен "кокпит", с джойстик вместо волан. Ако това ('новаторство') ви идва в повече, спрете дотук, но ще пропуснете другите технически детайли и факта, че моделът акцентира върху забавлението и е нещо като нова визия за спортна кола.

Информационните системи и свързаността за концентрирани в областта на арматурното табло, където има основен и два странични екрана с течни кристали. Някъде от там могат да се настройват окачването на колата и динамиката на електромотора.

Вие кое 'радио бутонче' ще изберете?
Вие кое 'радио бутонче' ще изберете?

Ето нещо и точно по този въпрос - мощността на задвижващия агрегат е 58 кВ (79 кс) и въпреки това според Honda малкият електрически спортист ускорява от 0-100 км/ч за под 5 секунди и развива скорост до 160 км/ч. Това вероятно се дължи до голяма степен и на карбоновата конструкция, но и батерията с капацитет 10 кВтч не остава по-назад в това отношение (лекота) с допринасяйки допълнително за намаляване на теглото. Според японския тестов цикъл (JC08) пробегът на електрическата Honda с едно зареждане се равнява на абсолютно стандартните за този етап 160 км и предвид малкия капацитет на батерията нормалното зареждане отнема 'само' три часа.

Пробегът може и да е стандартен, но в тази чудесия от бъдещето има достатъчно нестандартни неща в стил Honda - метнете поглед във фото галерията отдолу:

elektricheska-Honda-Ev-Ster-1.jpg elektricheska-Honda-Ev-Ster-2 elektricheska-Honda-Ev-Ster-3 elektricheska-Honda-Ev-Ster-4 elektricheska-Honda-Ev-Ster-5 elektricheska-Honda-Ev-Ster-6

[От: TechVehi]

Прочетено 1680 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:14
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.