Събота, 10 Декември 2011 11:00

Toyota Auto Body и Kobot показват бъдещите градски електромобили

От

След токова новости от големите производители в света на електромобилите и многото разкрити изненади на Tokyo Motor Show, продължаваме да ви представяме модели, развити от популярни (и не толкова) компании. Ред е на Kanji Auto Works с модифицираната версия на Toyota Aqua (Fun Concept) и FS Hybrid Concept, за която марката, за съжаление, не разкрива допълнителна информация...

Интересните версии - с които ще се пътува в близко (градско) бъдеще - на Kobot, са серия от три прототипа на градски превозни средства: две оптимизирани електрически триколки, с дизайн, сякаш взаимстван от видео игра, допълват новата линия за съответствие с градски превозни средства, започната в Европа от theTwizy.

Освен двете три-колесни 'персонални електрически превозни средства', наречени ? - с обли линии и V - с по-агресивни, има и трети модел: Това е ?, който може да опишем като балон на четири колела.

Трите електрически модела на Kobot са за индивидуална употреба

Техният лозунг е "Всеки ден, все по-забавно"! Превозните средства са предназначени да бъдат част от система за споделяне на автомобили, по подобие на вече действащите. Скоростта на триколесните е ограничена до 30 км/ч, което хич не е малко, като се има предвид, че шофьорът си е на открито, а и да си свършиш работа в града - става.

Toyota Auto Body показа необходимото и очаквано развитие на COM-версиите:
Подобни на голф колички, но далеч не несериозни, моделите P-Com и B-com ще конкурират Renault Twizy и други градски електромодели

За потребителската версия P Com и тази с багажник - B Com, те предлагат скорост на 60 км/ч, петдесет километра пробег с едно зареждане, а на пазара ще са от средата на следващата година.

Прочетено 3904 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:04
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.