Вторник, 17 Януари 2012 14:30

Продавам: Електрическа реплика ThoRR на класиката Lotus Seven

От
Електрическа реплика на автомобилна класика

Освен от големите, утвърдени производители на електромобили, бутиковите, оригинални изпълнения, както и различните модификации на местно ниво, електрически коли вече се предлагат и 'на старо' (ама наистина 'старо') - макар не у нас и за определен кръг ценители. Може би именно към тях е насочено и поредното ново предложение. Рядък, ценен и любопитен модел, запазващ жива автомобилната мечта, при това превърната в електромобил...

Става дума за едно от малкото копия на ThoRR, реплика на Lotus Seven, направени в Холандия от тунинг-студио Haselier, 'изкарано на шосето' на 1 януари 2011 г.

'На страниците' на eCars.bg определено сме коментирали и по-мощни електромобили, с по-голям пробег, по-практични и т.н. Тази кола обаче има дух, има визия и носи история. Разбирачите ще я оценят, зяпачите ще я одобрят. А ние ще ви я представим - така, както е преценил продавачът да стане:

Задвижването е разработка на Centric Auto, до тук е 'работило' само хиляда км и сега колата се предлага за €35,000 (68,250лв). Иначе, цената на електромобила като нов е €50,000 или 97.500 лева. Електромоторът е Siemens с мощност 50 кВ (до 200 кВ пикова), 68 к.с., с 260 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч, ThoRR достига за 7.5 секунди, а се 'предава' чак когато достигне 170 км/ч, за което спомага и общото тегло на ретро болида - 700 кг (включително батериите).

Батерийният комплект е Thundersky с капацитет от 18 кВч и с елементи, чиято технология позволява най-голям брой цикли на зареждане - LiFeYPO4. С пълен заряд, електро-колата изминава 150 км, а ако ви 'тежи' крачето - само 80 Cry!

Този 'екземпляр' може да бъде причислен към средния клас на ThoRR, тъй като има и по-'як' модел с 67кВт (91к.с.).

АвтоЕлектромобилът се намира в Холандия, а с продавача може да се свържете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ако си харесате тази класика, да ни поканите да я тестваме Cool.

electric-thorr-back electric-thorr-front1 electric-thorr-interior
[От: eCars.bg]
Прочетено 3078 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:20
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.