Четвъртък, 08 Март 2012 17:58

Tesla Model S на лизинг в Европа благодарение на Athlon Car

От
Tesla Mode S на лизинг

Нямаме си още представителство на Tesla Motors в България – най-близкото е австрийското – но в някои европейски държави компанията вече ще предлага своя нов електрически седан на лизинг. За да е възможно това Tesla сключи споразумение с Athlon Car Lease за първата в света лизингова програма, включваща батерията на Tesla Model S. Е, нямаше лизинг за електромобили в познатия ни вид, но вече има...

Athlon е поделение на базираната в Холандия Rabobank. Компанията е резервирала 150 парчета Model S електромобили, за да ги отдава на лизинг на корпорации в Белгия, Франция, Германия, Италия, Холандия и Испания. Новото в цялата тази работа е свързано с модела, защото Athlon и Tesla вече имат подобно споразумение за Tesla Roadster от миналото лято.

Пазарният дебют на Model S е насрочен за юли тази година, с три пробег варианта, от 230 д0 480 км, като вариантът с най-къс пробег ще излезе на пазара по-късно през годината. В щатите Model S ще се предлага на цена от $57,400 (за същия този базов вариант), като от тази цена може да се приспадат $7,500 под формата на федерален данъчен кредит. Топ вариантът с пробег почти 500 км е поне $20,000 по-скъп и Tesla с право твърди, че това е серийният електромобил с най-дълъг пробег в света, за който вече са направени над 8,000 поръчки.

Вашата поръчка сред тези 8,000 ли е? Ако не, май ще се наложи да почакате, защото количеството за 2012 г. май е вече разпродадено Surprised.

[Източник: Tesla Motors]

Прочетено 3072 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:26
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.