Четвъртък, 22 Март 2012 19:20

За електрически голф – "електрическа бензиностанция"

От
Станция за зареждане на електромобили от Volkswagen

Тези дни стана ясно, че Volkswagen ще смени името на електрическия голф от Blue-e-motion на доста по-подходящото e-Golf. Компанията твърди, че всъщност не изостава в направлението електрическа мобилност, но електрически Nissan, например, вече карат хиляди хора, а електрически Volkswagen очакваме през 2013 г. Ако гледаме обаче нашия пазар, където има само няколко електромобила и реално в момента може да се купят само Citroen C-ZERO/Peugeot iOn, VW реално наистина не изостава, защото (почти) никой не е особено напреднал с електрическите си модели. Но затова пък създадохме eCars.bg и Elektromobili.bg, да помогнем за популяризиране на електрическата мобилност...

Volkswagen пък помага за същото това популяризиране с различни инициативи, една от които е пускането на тестова флота от електрически голф-ове в САЩ тези дни. По-близо до нас обаче е Германия, където компанията реши да преоборудва стара бензиностанция, превръщайки я в станция за зареждане на електромобили, като част от своята кампания "Blue-e-Motion - Електрическа мобилност във Volkswagen."

Новата E-Mobility станция във Волсфбург въвежда посетителя в света на електрическата мобилност, в нова интерактивната обстановка на възстановена и променена тематично бензиностанция от 50-те. В това малко електромобилно кътче човек може да научи интересни неща, като например, че Фердинанд Порше е известен не само с това, че е създател на легендарната 'костенурка', но и на първата хибридна кола в света, при това с четири електромотора в колелата! Има и графика на електромотора на новия електрически голф, чиято медна намотка е с дължина 2.1 километра...

VW – както и ние с нашия нов сайт Elektromobili.bg, който постоянно зареждаме с информация – иска да ни отговори на колкото може повече въпроси за електрическата мобилност и практичността на електрическите коли, а в случай че се отбиете там с електро кола, докато научавате повече за нея ще може и да заредите.

Това е чудесно, но ако нямате път към Волфсбург отново ви каним да разгледате Elektromobili.bg, където събираме на едно място всичко за електрическата мобилност. Там скоро ще има профил и на бъдещия електрически голф, който ако все пак сте в Германия или решите да идете до 'столицата на VW, ще може да видите на улица Брaуншвайгерщрасе от 2 април.

Приятно гледане!

eCars.bg

[Снимка: Woldsburger-Nachrichten]

Прочетено 1726 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:10
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.