Сряда, 27 Юни 2012 11:00

Opel Ampera – кола на годината 2012, вече и по продажби

От
Ampera сериозно 'дърпа' напред - вече е номер едно и по продажби, сред електромобилите, за месец май

След като бе избран за кола на настоящата година, електромобилът с удължен пробег Opel Ampera спечели още един, престижен приз – най-продавана лека кола – разбира се, сред електрическите модели. Съобщението дойде от централата в Рюселхайм, Германия, а у нас бе разпространено от PR-а на GM, г-жа Люба Ганчева.

За база са взети данните за продажбите от май 2012 г., където с повече от 20% продажбени акции в сегмента, Ampera 'излиза' пред своите конкуренти. 'Обратната връзка, показваща задоволството и позитивното отношение на клиентите и все по-разрастващият се пазарен дял показват, че с Ampera сме на прав път. Особено добре се развиват продажбите в държавите, където подобна покупка е обезпечена с правителствен стимул – като Холандия, например,' казва Ено Фукс, директор на електрическата мобилност в Opel.

В eCars.bg сме представяли детайлно електрическата Ampera и то с преки впечатления, и данни от 'първа ръка', след като колата ни бе предоставена специално за интензивен петдневен тест. Кратко припомняне на характеристиките: 16 кВтч литиево-йонна батерия, 150 к.с./111 кВ електромотор, 1.4-литров бензинов двигател с мощност 86 к.с. и общ комбиниран (електричество и бензин) пробег от около 500 км. Четири врати, високо ниво на оборудване, интересни екстри и възможност за избор на 4 режима на движение. У нас Opel Ampera се предлага от Дженеръс Ауто (бул. България, София), а цената е 'закована' на 87.000 лв с ДДС, с опция за лизинг от 1,180 лв/месец.

eCars.bg/elektromobili.bg тества електромобила в продължение на няколко дни - в различните режими, в различни условия, с доста изминати километри

Това е поредната награда за електромобила на Opel след престижни призове като 'Кола на 2012', 'Най-зелена кола в света-2011', 5-звездна (максимална) награда за сигурност от Euro NCAP с което общият брой на отличията вече надхвърля 50.

[Opel.com][Opel Southeast Europe][eCars.bg][elektromobili.bg]

Прочетено 2538 пъти Последна корекция Сряда, 27 Юни 2012 22:04
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.