Print this page
Вторник, 10 Юли 2012 17:00

4219 км с електрически скутер! Тур дьо Франс на ток

От
Френският електро-фен Виане Бюро, направи обиколка на страната си с хибридния скутер Govecs - повече от 4000 км за месец, с пътни разноски от... 3 евро!

Обиколката на Франция с електрически скутер е факт! Френският ентусиаст Виане, който стартира прехода си на 1 юни, преди няколко дни 'акустира' успешно до крайната си точка и записа името си в електро-историята на Франция (пък и не само): 14 града, точно 4219 километра, с определен бюджет от 10 евро-цента (да кажем – 20 стотинки) на ден за 'гориво', за един месец, с нула вредни емисии!

'Яхнал' своя електрически Govecs (немска машина – сериозна работа!), авантюристът преминава по маршрут Париж, Льо Ман, Нант, Бордо, Тулуза, Монпелие, Кан, Монако, Гренобъл, Лион, Реймс и обратно, до столицата – ако ви е интересно, може да си направите справка в Google Maps. Имало е изкачване до над 2000 метра надморско равнище, а за ден прехода е бил между 150-165 км, средно с по две спирания за почивка и зареждане. Скутерът на Виане (с 'офис'-фамилията Бюро), всъщност е хибрид с литиево-полимерна батерия и 10-литров бензинов резервоар.Mоделът e GO!S2,4, а фактът, че се е вместил в транспортния си бюджет (поне така твърди) означава, че почти не е карал в петролен режим.

Добро поведение и почти никакви инциденти от страна на електро-скутера Govecs, при неговия Тур дьо Франс

Единственият инцидент по време на пътуването, е пукане на гума – никакви проблеми с 'катеренето' на възвишения, зареждане, скорост... Като грешка Виане отчита факта, че е тръгнал само с къси панталони, но и това не го е спряло. След електрически пътешествия в Испания, Англия, последва Франция – къде ли ще 'отпердаши' сега френският ентусиаст?! И по-интересно – дали ще се наеме български "аналог" да 'врътне' една обиколка на страната ни?! С електрически скутер, разбира се!

Кадри от разните места по маршрута на  Виане из Франция

[От: govecs]

[eCars.bg / Elektromobili.bg]

Прочетено 3016 пъти Последна корекция Вторник, 10 Юли 2012 18:56
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.