Print this page
Понеделник, 20 Август 2012 09:00

Нови мото-хоризонти от Lito Sora; не само защото са на ток! [видео]

От
Sora дебютира успешно, вече и на улиците в калифорния

За този проект се заговори преди време и ние надавахме 'по едно ухо', знаейки, че е иницииран от Жан-Пиер Легри, който е работил за Honda R &amp D и Peugeot-Citroen, и се зае да създаде изключителен мотоциклет.

Това е повече от най-висок клас електрически мотоциклет - Sora не е просто 'зелена', а е красавец на две колела, предназначена за хора, които "ще оценят неговата изключителност"!

Електро-мотоциклета го коментирахме преди месеци, когато получихме оскъдни, но все пак основни данни. В общи линии стана ясно, че високите нива – технологично и ценово – обещават качествен продукт, по който ще изплезим езици и ще развихрим фантазии. Във видеото по-долу, основателят, дизайнер и инженер на Lito Green Motion Легри, разказва за напредъка, постигнат в рамките на една година, след предизвикателството за проектирането и изработка, нов етап бе преодолян миналия месец, с 'пътното одобрение' след тестове на мотоциклета.

Жан-Пиер Легри

"Най-важното нещо за нас е фактът, че две Sora вече се движат по пътищата. Хората могат да видят нашия мотор каран по обществени пътища. Фазата на развитие е завършена и следващата фаза изглежда много обещаващо, с поредица от събития, където ще бъдат на разположение да отговарят на нашите дистрибутори и клиенти."
Електрическата Sora е еко-мотоциклет от най-висок клас и вече е официално одобрен за движение по пътя

Въпросните два Lito Sora са представени в Пебъл Бийч, Калифорния, а за статистиката, моторът развива 80Нм постоянен въртящ момент и осигурява 300 км пробег в града, благодарение на 12кВч литиево-полимерна батерия.

Амбициозният (и безспорно компетентен) Жан-Пиер, обещава ново ниво на яздене: Sora е компютър на колела, с Bluetooth, CVT скоростна кутия, както и електрически седалка, и кормилно управление. Не на последно място - за да се удължи живота и капацитета на батерията, на разположение са три режима на регенеративно спиране. Ето го и самия Легри:

[Lito] [eCars.bg][elektromobili.bg]

Прочетено 2885 пъти Последна корекция Понеделник, 20 Август 2012 13:44
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.