Вторник, 15 Януари 2013 14:15

Tesla Model X – вече и на автосалон, с шахматни седалки

От
tesla_model_x_2013_2014_autoblog
Бял отвън, бяло-черен отвътре, Model X получава доза "автосалонни корекции" – Снимка: Autoblog Green

Със седалки в черно и бяло и "стърчащ" централен екран, Model X е първия крилат електро CUV макар и все още не на пазара!

Почти година измина от официалното представяне на Tesla Model X – бъдещият първи изцяло електрически CUV на Tesla Motors, изграден на базата на Model S (хм, по телефона иди разбери за кой модел ти говорят :))). Последният вече е от половин година на пазара, макар и не точно, че засега трескаво се изпълняват заявки само на (отдавна) депозирали клиенти. То не пречи Model X да се "движи" полека, било то само по подиуми. И ето, на току започналия Автосалон Детройт 2013, на щанда на Tesla има един красив бял Model X...

Далеч сме, няма как да го пипнем, но си представяме, че не е за изпускане Wink. За щастие има другари като тези от Autoblog Green, пък и други, които са направили някоя и друга снимчица, та да разберем, че интериорът е обновен (кога пък остаря Laughing), а колелата и те нови. Но с този карбон са по като за шоу май Wink.

Всъщност, това вътрешно обновление се изразява в промяна на цветовете – от сребристо/сиво при първата демонстрация, до черно и бяло сега. Иначе нещата са си както бяха, с големия сензорен екран в средата, като при Model S. О, не, има нещо! Екранът "стърчи" върху таблото! Седалките пък са малко "на рае" или в стил шахматна дъска. Предните са бели, средните черни и на третия ред пак бели. Там,на този трети ред, определено ще да е само за деца – не изглежда да има много място за по-стърчащи колена Laughing. Е, намерихме му и кусур Tongue out.

tesla_model_x_2013_2014_interior_autoblogСедалките на Tesla Model X, през отворената нагоре врата... – Снимка: Autoblog Green

Tesla_Model_X_armaturno_tablo_2013_2014_autoblogАрматурното табло на Tesla Model X със "стърчащия" екран – Снимка: Autoblog Green

Тия неща, обаче, няма какво да ги мислим сега – демо колата на шоуто е просто такава – демо. Дори бета версията се очаква следващата година, а след бета етапа има още не малко време. И все пак, от всеки междинен етап можем малко от малко да добиваме представа за развитието на нещата.

Model X няма да се предлага с 40 кВтч батерия като Model S – остават само 60- и 85 кВтч вариантите. Като цяло си прилича на CUV (супер, вече си имаме всякакви -UV неща...), но с тези крилати врати като че ли ще е по-близо до миниван функционалност. Третият ред седалки може да не е за изтягане, но го има и това е още една миниван прилика. А в задвижването ще си има важна за такъв тип превозно средство добавка – Model X ще се предлага и във вариант 4х4 с два електромотора. Иии, "офертата" е за 4.5 сек от 0-100 км/ч! При това само с леко свистене и, ако съдим по Model S, без някакви "звукови напъни".

Не знаем нищо повече, но днес е пресконференцията на Tesla на автосалона – ако изникне нещо интересно, ще го добавим тук.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2048 пъти Последна корекция Вторник, 15 Януари 2013 22:28
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.