Вторник, 09 Април 2013 08:32

VW костенурка на ток – конверсиите тепърва започват

От
zelectricbug-elektricheski-volkswagen-kostenurka-konversia
ZelectricBug – отвън VW Beetle, отвътре модерно електрическо задвижване – Снимка: Zelectric Motors
В този блог: ZelectricBug представя "класика отвън, с модерно електро задвижване отвътре".

Костенурката на VW е един от най-продаваните автомобили за всички времена. Неостаряващият дизайн продължава да привлича ентусиасти за различи проекти, сега вече и за електрически. ZelectricBug е компания, която преобразува стари VW Bugs (откъдето и името) екземпляри в електрически, която тази пролет излиза на пазара с прекрасно възстановена и преработена "електро буболечка"...

Изненади в тази конверсия няма – ZelectricBug изминава до 150 км с едно зареждане, ускорява от 0-100 км/ч за по-малко от 9 секунди и може да се кара с макс. 130 км/ч със запазената при конверсията ръчна скоростна кутия.

Но по-интересното е проекта на Zelectric е целта на компанията да направи конверсия на различни модели на Volkswagen Beetle, като:

  • Кабриолет 1958-1966;
  • Сгъваем покрив 1958-6193
  • Седан 1958-1966; и
  • Седан с отвор на покрива 1964-1966.

Конверсията на Zelectric включва цената на донор автомобил и реставрация и ще бъде в порядъка $45,000 to $60,000.

Чудесно, ама няма да е лесно човек да си поръча от България електро костенурка от щатите, но за това си имаме вариант у нас.

Какъв вариант имаме в България? За половината на тези пари А1 Еко прави професионални конверсии с още по-добри параметри, като вече движещите се по нашите пътища електрически Audi A2 и Nissan Micra. Мда, за повече инфо идете на сайта на А1 Еко и споделете с тях какъв проект сте си наумили.

Ако пък искате повече инфо за електрическите костенурки, и Zelectric си имат уеб страница, а ние имаме едно видео с тяхната електрическа костенурка Cool:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 6302 пъти Последна корекция Вторник, 09 Април 2013 13:28
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.