Print this page
Събота, 25 Май 2013 12:45

Догодина – електромобил Kia Soul за цял свят

От
Електрическият Soul ще се продава в цял свят и ще струва около 54.000 лв. От 2014г.
Електрическият Soul ще се продава в цял свят и ще струва около 54.000 лв. От 2014г.
В този блог: Електрическият Kia Soul - на световните пазари, след по-малко от година.

След първия Kia-електромобил – моделът Ray, предназначен само за местния пазар – сега от автопроизводителя подготвят втората си електрическа кола – Soul, която ще се продава в цял свят.

Изцяло електрическата версия на Kia Soul ще има световна премиера в началото на 2014. Така, след около половин – една година, ще видим първият електромобил на корейския производител, предназначен за международните пазари и втория модел на Kia след продавания само в Корея EV Ray.

От компанията съобщават, че Soul EV ще бъде продаван в целия свят; ще разполага с батерия, която ще му позволи да измине до 200км с едно зареждане. Няма нито дума за това колко мощен ще е електромотора, но пък се твърди, че електрическата кола ще ускорява от 0-100 км / ч за по-малко от 12 секунди, и ще развива максимална скорост от 140 км / ч.

Електрическият Kia Soul отзадЛипсата на ауспух, помага да бъде 'разобличен' електрическият Soul

Електрическата Kia Soul, ще се появи при дилърите най-късно до средата на 2014 г. и цените ще започват от около € 27,480 или приблизително 54.000 лева.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2725 пъти Последна корекция Събота, 25 Май 2013 13:05
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.