Print this page
Петък, 06 Декември 2013 14:29

За тази €9k електро кола IMA 700 поръчки

От
ima colibri
В този блог: Конкуренция при микро електромобилите – ново германско предложение с прилични цена и пробег!

Според своите създатели – германската IMA (Innovative Mobility Automobile) – мини електромобилът Colibri е готов за 2015-та, но вече има 700 поръчки само в Германия!

Както и с 10-те хиляди за BMW i3, няма как да знаем дали IMA 700 поръчки :) за този супер компактен електромобил. "Само в Германия" ни звучи логично, че къде другаде, но най-добре да минем на техническите детайли...

Обикновено с този важен елемент завършваме, но сега си струва да е отпред – обявената цена за IMA Colibri €8,990 с батерията! На прага сме на 2014-та, та германците имат още година време за тестове, които както се вижда от видеото накрая, вече правят.

Технически характеристики

  • Цена: €8,990;
  • Мощност: 24 кВ;
  • Макс. скорост: 120 км/ч;
  • Батерия: 6.5 кВтч;
  • Пробег: 110 км NEDC*;
  • Зареждане: за 2 ч.;
  • Тегло: 440 кг;
  • Багажен обем: 180 литра.

Веднага ни идва на ум едно бързо сравнение с Twizy, най-вече заради почти еднаквия капацитет на батерията и почти същото тегло.

* Тези 110 км пробег по новия евро цикъл за шофиране най-вероятно ще означават около 80 км в реални условия. Толкова може и Twizy. Максималната скорост на IMA Colibri обаче е значително по-висока. При Twizy 80 тя е 80 км/ч. Съответно, Colibri е и два пъти по-мощен – електромоторът на Twizy дава 13 кВтч.

И накрая, според компанията половината поръчки са от фирми, а другата от физически лица. Супер, това е добре, много добре. Ето и как движи колибрито:

Остава само да видим ще IMA ли Colibri и кога :).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 10559 пъти Последна корекция Събота, 11 Януари 2014 12:07
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.