Петък, 20 Май 2011 13:00

Hyundai демонстрира електромобили в Брюксел

От
Hyundai ix35 FCEV

ix35 концепцията на Hyundai за превозно средство с горивна клетка е звездата на демонстрацииите за еко-автомобили тази седмица на Европейската бизнес среща на върха в Брюксел.

За първи път корейският автопроизводител взема участие в срещата на високо равнище, на която се обсъждат икономическите възможности за Европа и мястото й в световната икономика. По време на речта си на семинар, озаглавен "ЕС - Азия: Решения за постоянен транспорт”, Алан Ръшфорт, старши вицепрезидент и главен оперативен директор на Hyundai Motor Europe, акцентира върху усилията на Hyundai за намаляване на емисиите на CO2 чрез новаторска програма за FCEV (Електрически превозни средства с горивни клетки) и обясни потенциалните икономически ползи от прилагането й...

Ръшфорт отбелязва, че меморандумът за разбирателство, подписан миналата седмица между Hyundai и градската управа на Копенхаген демонстрира ангажираността на компанията към устойчивото бъдеще за транспорта в Европа. В споразумението двете страни се ангажират да съдействат за създаване на необходимата инфраструктура за доставка и използването на превозни средства с горивни клетки в Дания.

"Партньорства между частния и публичния сектор като нашето с град Копенхаген, са от съществено значение за подпомагане на напредъка в новите технологии и алтернативните горива през следващите години, което води до развитието на устойчиви транспортни системи за в бъдеще", каза Ръшфорт.

Миналата седмица кметовете на други четири северни също караха ix35 FCEV, демонстрирайки технологията. Този новаторски електромобил ще бъде показан по време на срещата на върха.

По време на събитието ще бъде показан и Hyundai i40, който ще се продава в Европа от 1 юли. "Ние сме убедени, че i40 ще играе ключова роля в укрепването на нашето присъствие на европейския автомобилен пазар и се надяваме да развием взаимоотношенията си с бизнес-лидерите на Европа по време на срещата на високо равнище", каза Ръшфорт.

Европейската бизнес среща на върха се проведе в Брюксел на 18 и 19 май, 2011.

[От: TheGreenCarWebsite]

Прочетено 1513 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:35
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.