Сряда, 29 Юни 2011 09:00

Дебют за електрическия спортист e-Wolf Alpha 1 SRF

От
Мощна спортна електрическа кола - e-Wolf Alpha 1 SRF

Въпреки че водещите автомобилни концерни омаловажават в някаква степен развитието на електрическите си модели, малка немска фирма с името е-Wolf, произвежда и продава цяла гама от електрически превозни средства - включително скутери, лекотоварни, малки градски и състезателни коли от високо клас - от вече няколко години.

Най-новото 'творение' на е-Wolf, е Alpha 1 SRF, един състезател с нищо излишно по себе си, освен най-необходимото оборудване. Подобно на електрическата състезателна кола Formulec EF01, която видяхме по-рано тази година, e-Wolf Alpha 1 SRF е предназначена единствено за пистата. Шасито, например, е произведено от британската фирма Radical Sport Cars и има само две места. По дяволите, няма дори покрив!

За да се насладите на този красавец, трябва да планирате сериозен разход
За да се насладите на този красавец, трябва да планирате сериозен разход

Мощността идва от двойка електрически мотори с комбинирана тяга от 280 кВт (395 к.с.). Те се захранват от литиево-йонна батерия, която тежи не по-малко от 350 кг и има капацитет от 41,5 кВтч. Пълно зареждане отнема около осем часа с помощта на обикновен контакт и осигурява впечатляващ пробег от почти 300 км. Ако се ограничи максималната скорост до 50 км в час обаче, се увеличава и пробега - до около 400 км. Но какъв спортен електромобил ще е тогава...

Разбира се, ако 'изстискате' всичко от Alpha 1 SRF в пълния й потенциал, можете да се обзаложите, че пробегът ще падне драстично. От e-Wolf твърдят, че електрическата кола може да ускори от 0-100 км/ч само 3,9 секунди и достигне максимална скорост от 230 км/ч.

Колкото и да ни се иска да харесаме е-Wolf Alpha 1 SRF, цената и от $ 306,000 (419.220 лв по днешен курс), е 'маааалко' прекалено пищна. Разбира се, за читателите, за които парите не са от значение, ние смятаме, че колата си струва всяка стотинка.Wink

Ето и другите електрически модели, излезли от завода на e-Wolf:

e-wolf-delta eroller-sigma-ewolf ewolf-cargo-electric ewolf-e1-electric

[Източник: e-Wolf и MotorAuthority]

Прочетено 1885 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:17
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.