Сряда, 15 Август 2012 14:19

Гледай ти... Електрически Citroen с 30% отстъпка в България

От
citroen_c-zero

Правителството не е приело ненадейно паричен стимул за покупка на електромобил, като във Франция, например. Но сега в България може да се купи френски електромобил с 30% отстъпка...

Citroen C-ZERO е един от двата "френски аналога" на Mitsubishi i-MiEV. Трите коли са буквално еднакви и се различават само по марката и съответното име на модела, както и по някои вътрешни и външни акценти. Всъщност, i-MiEV малко несправедливо е пренебрегван като първи масов съвременен електромобил в света - определение, което Nissan LEAF просто открадна, въпреки че се появи година по-късно на пазара. Nissan просто демонстрира супер силен (включително маркетинг и рекламен) ангажимент към електрическата мобилност, но въпреки това, i-MiEV излезе по-рано на пазара.

В Европа пък французите водят (засега) при електромобилите и ето ти Peugeot iOn и Citroen C-ZERO като аналози на японския електромобил. Наскоро Мitsubishi обяви, че спира доставките към френските компании, докато се "поизгладят" нещата с наличните количества, което според статистиката е по-скоро заради по-слабите от очакваното продажби.

ОК, какво полезно има в цялата тази информация за теб? Освен краткото припомняне, ето какво – Автомотор Корпорация продава два броя Citroen C-ZERO с 30% отстъпка на кола.

При оригинална цена от €35,000 с ДДС, с тази обилна отстъпка всеки от двата налични електромобила се предлага за 53,000 лв с ДДС.

С други думи, сега може да си купиш електромобил като този на GLOBUL, но за доста по-малко пари. А нашият приятел Боби не слиза от зеления iOn и затова редовно може да видиш електро колата на мобилния оператор из София.

Офертата си е на Автомотор – там трябва да идеш (в централата на пътя за Калотина), за да си купиш електромобил с 30% отстъпка Wink.

Прочетено 4550 пъти Последна корекция Сряда, 15 Август 2012 16:11
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.