Петък, 02 Ноември 2012 13:01

Футбол и електромобили: Арсенал получи два Citroen C-ZERO

От
arsenal-elektromobil_citroen_c-zero
Електромобили и спортисти = Спортен дух Х 2

Футболният гранд Арсенал се сдоби с два чисто нови електромобила.

Наскоро клубът от Premier League получи чифт електрически Citroen C-Zero, които официалният доставчик на коли Citroen прибави към авто парка на клуба. Електромобилите са получили мениджърът на Арсенал Арсен Венгер и играчите Томас Фермелен, Киран Гибс и Оливие Жиро – от електромобилния ентусиаст и C-ZERO шофьор Куентин Уилсън.

Изглежда в Арсенал са решили, че могат да бъдат по-природосъобразна организация и да работят с партньорите си за постигане на тази цел – подобряване на транспортната ефикасност. С добавяне на електромобили към своя автопарк клубът ще може да намалява своя въглероден отпечатък при пътувания между Emirates Stadium и тренировъчното съоръжение. А и да пести пари, независимо от малкия мащаб за такава икономия.

Надяваме се този пример да зарази и други спортни организации, защото едва ли има по-подходящи превозни средства от електромобилите за спортни съоръжения или тренировъчни лагери. Чудесно е въздухът да е по-чист, нали? А и динамиката на електромобилите няма как да не пасне на спортните натури на футолисти и състезатели от други спортове – спортен дух Х 2 Wink.

C-ZERO не е непременно най-бързият електромобил с ускорение от 15.9 секунди до 100 км/ч, но при старта е пъргав като повечето електро коли и все пак си е градска кола.

По време на есенния Пловдивски панаир 2012 Автомотор предлагаше C-ZERO с щедра отстъпка – за около 55,000 лв с ДДС и се надяваме с времето цените да паднат още, за да може моделът да стане приемлив за покупка за масовия потребител. Това е важно за разпространението на електромобилите в България, нали? Нашата мисия е точно такава и само можем да се надяваме, че ще я споделяме с все повече хора като теб.

Ако засечеш някой друг спортен клуб да си купува електромобил(и) светнете ни, че да сътворим блог по въпроса Wink.

И ни кажи какво мислиш за новата придобивка на Арсенал в коментарите отдолу?

[От: ElectricCarsReport]

Прочетено 1569 пъти Последна корекция Петък, 02 Ноември 2012 16:49
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.