Вторник, 22 Октомври 2013 19:43

eCars.bg Tesla Model S тест драйв част 2 – вече зад волана! (видео)

От
tesla-model-s-munchen-ecars-bg-test-drive

Втората част на нашия първи български Tesla Model S започваме с феноменално ускорение, което се усеща много по-осезаемо в колата, отколкото на видеото. Малко по-късно идва и наш ред да седнем зад волана. Пожелаваме го на всеки!

Благодарим на нашия Tesla приятел Герхард, с който направихме тази готина Model S обиколка из Мюнхен. Минахме през града, трафика, през по-тихи квартали, по магистралата, досущ като ежедневните градски кръстоски, които всички правим.

Намира се някоя и друга дребна забележка, която можем да отправим към интериора. Когато си отзад, например, мястото над главата е леко оскъдно. Само че нито това нито другите дреболии могат да охладят жара, който тази кола разпалва, докато я караш. Опростен и едновременно модерен интериор с удобно подредени функции на 17" централен екран, супер стабилната возия и ускорението дават много приятно общо усещане.

Регенерирането е на две степени, стандартна и слаба, като втората иска повече използване на спирачката и вероятно ще допадне в по-голяма степен на хората, на които е трудно да отвикнат от конвенционалното каране.

Системата смята прогнозния оставащ пробег доста добре и може да се разчита на показанията. В колата отсъства дори обичайното електромобилно свистене или поне е толкова слабо, че е трудно да го усетиш, дори на задната седалка.

С Tesla Model S обаче трябва да се внимава. Колата има тракшън контрол, разбира се, но с моментално наличния пълен въртящ момент и дръпване от 0-60 км/ч за нищожните 2 секунди (4.5 до 100 при най-мощния вариант), бързо разбираш какво бушува под краката ти.

Засега оставаме с много приятни впечатления и емоции и ще търсим начин за по-интензивен Model S тест, по възможност за няколко дена, за да тестваме пробега при различни стилове на шофиране, спирачките, зареждането, регенерирането и каквото още се сетим.

Този път толкова, другия повече и по-добре :).

И накрая, видеото...

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 3096 пъти Последна корекция Сряда, 23 Октомври 2013 08:34
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.