Sidebar

24
Сря, Апр
× За 'по-обемните' електрически превозни средства, с които (се) возим (по) повече наведнъж.

Съвет при избор на електромобил и някои въпроси

Преди 5 години 3 месеца #5089 от nyc
Привет,
Нов съм във форума и от скоро съм се запалил да си купя електрически автомобил (предимно за града). Скока ще е огромен, понеже доскоро шофирах Волво 4.4л. V8 315к.с.
Както всеки нов потребител имам няколко въпроса към вас (експертите или вече потребителите на такива автомобили) преди закупуване и изобщо търсене на подходящ.

Основните неща ми са горе долу ясни, що се отнася до купето, пробега, окачване и.т.н. те са като да търсиш и автомобил с ДВГ. Гледам да не е на много километри, да е купувана от България по възможност, да има някаква история и.т.н.

Препоръчайте ми към какво да се ориентирам от гледна точка на това за какво ще се ползва:
- предимно градско шофиране. Извънградско рядко ще го карам, че съм с жена и 2 деца и там ще ползваме на жената джипа, че събира повече багаж.
- синя/зелена зона: т.е. на талона да пише електродвигател а не хибрид или каквото и да е друго. (не отхвърлям и възможности като ампера и волт, които имат и ДВГ)
- пробег: около 30тина км с едно зареждане ще са ми достатъчни до офиса и обратно, но ще е хубаво да има поне 60-70км пробег с едно зареждане.
- купе: да не е много малка колата или някаква изкривелица като Renault Twizy. Купето на Nissan Leaf, Ampera, Volt са много подходящи за почти всекидневно ползване и возене.
- цена: до 30-35000лв. мисля, че мога да отделя за електромобил. Разбира се колкото по-малко, толкова по-добре :)

Да си призная съм се ориентирал към Опел Ампера и Шеви Волт основно и следя някакви обяви в mobile, но пък там имам и няколко допълнителни въпроса:
- Ще имам ли много разправии с данъчното и регистрацията в кат, като електромобил, че бях чел теми в този форум за изрични срещи с началника на КАТ и какво ли още не за да ти напишат в талона електромобил... или да не е 111kw в талона с 500лв данък?
- Ако я купя от човек, който вече я е регистрирал като електромобил, дали ще си избегна тези разправии и като видят, че в стария талон е пишело електромобил и ще го препишат просто без да имам излишни главоболия?

Това е за сега. Ако измисля нещо ново ще допълня темата си с въпроси.

Благодаря предварително на всички отговорили!
Поздрави!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5090 от murry
Не знам защо ти е съвет, ти си си направил доста добро проучване и си избистрил добрите ти варианти като за price range-а :D

Ако наистина този пробег ти стига, би трябвало да намериш читав Leaf за този бюджет.

Специално за Волт/Ампера (аз имам Волт) препоръчан продавач е този, който си снима колите пред ЕСТЕ (и някъде в района му е базата като цяло).

Примерно ето тези коли са неговите:
www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=...4135630&slink=9eiia8
www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=...1332135&slink=9eiia8

Моя е внесен и регистриран от него и има опит вече с "пътеката". Моя е регистриран като "електричество/бензин" и като мощност е само конете на бензиновия мотор (който е около 80к.с. и данъка е 24лв). Стикер за зелена зона се вади с "електричество/бензин" - аз имам.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца - Преди 5 години 3 месеца #5091 от sweeper
Здравейте, мисля че сте направили правилния избор.
Ето тази Ампера, която съм споменавал вече : www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=...2991235&slink=9eiz3r
е регистрирана като автомобил с електродвигател. Снимка на талона й използвах при регистрацията на моята (виж снимките), има и стикер за безплатно паркиране в община Пловдив. Смятам, че при пререгистрация в друга община ще уважат първоначалната. Колата е добра - пробвал съм я. Продавачът е техничар и много ентусиазиран.
Успех в избора!
ПП Даже ако говорим за компромис цената, този Волт с десен волан също е добър вариан, особено ако няма да тормозите съпругата си да я кара. www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=...5715880&slink=9eiz3r

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5093 от sorcererals
Здравей,
Ти сам си задал критериите, но може да помислиш по въпроса за лизингов изцяло електрически и нов, като ползваш тази сума или част от нея за първоначална вноска. Вариант е да се търси чиста електричка от чужбина, по-старите модели са с пробег 100-150км с едно зареждане и са в търсеният ценови клас.
Успех с намираннето на точната кола.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.