Sidebar

21
Вт, Май
0 Нови блога
× Купува/продава електромобили.

Хонда инсайт

Преди 7 месеца 3 седмици #4499 от Malini
Хонда инсайт е пусната от Malini
Здравейте! Нова съм във форума. Майка, с две деца, почти пълен лаик на тема коли. Един приятел ме запали по този модел.
Опитах да намеря систематизирана информация относно Хонда инсайт, но не се получи. Интересува ме една такава кола 2009та г., на 180 000км.-гледахме я, карахме я на майстор (но не специализиран за Хонда). Като цяло изглежда ок, но какво се прави, ако батерията сдаде багажа - сменят се елементи или цялата. Горе долу колко струва нова батерия? Как е като поддръжка такава кола и случва ли се често да се прецака скоростната кутия (че моят майстор малко ме стресна). Въобще за какво е хубаво да гледам. И ако се прецака батерията, може да се кара като бензинова, така ли е? Благодаря предварително.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 7 месеца 2 седмици #4526 от murry
Отговор от murry по тема Хонда инсайт
Здравей, за съжаление тук май никой не разбира много-много от хибриди. Insight е хибриден модел, който не може да се зарежда от електрическата мрежа - предполагам, че батерията му е малка и се ползва не особено интензивно, така че би трябвало да нямаш проблеми с нея.

Колкото до скоростната - пак нямам знаение за скоростната в този модел, но моя опит с автоматиците от последните 10 години е, че ако им сменяш масълцето и филтрите когато трябва би трябвало да нямаш ядове.

При все положение в Хонда форума може би ще могат да ти бъдат по-полезни.
Следните потребители изказаха благодарности: Malini

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 7 месеца 2 седмици - Преди 7 месеца 2 седмици #4529 от IvoAtanasov
Отговор от IvoAtanasov по тема Хонда инсайт
Здравейте и добре дошли във форума. За достоверна информация относно ремонти, Ви съветвам да се допитате до представителство на Хонда. Там можете да попитате в случай на проблеми с батерията как се процедира при тях.
Давам пример. Тойота Приус закупена втора употреба след известен период от време, батерията се прецаква на половината ( което си е нормално за първоначалните хибриди). От сервиз Тойота предлагат нова батерия която е доста скъпа. Клиента не е съгласен и се свързва с фирма във Варна, която продава части за хибридни автомобили. От Тойота измерват, че 6 клетки са за смяна и клиента си поръчва 6 клтетки втора употреба. Гаранция за клетките от Тойота няма как да дадът, но извършват ремонта по възстановяването.
Мой съвет е да попитате в представителството, до каква степен могат да подсигурят части за хибрида който искате да закупите и извършват ли подобни ремонти върху батерията на Хондата.
Поздрави

Най-много ме е страх от неизползван потенциал!
Следните потребители изказаха благодарности: Malini

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Създадено с Kunena форум