Sidebar

15
Вт, Окт
3 Нови блога
× Купува/продава електромобили.

Fiat 500e или VW Up

Преди 7 месеца 5 часа #5367 от Ева
Fiat 500e или VW Up е пусната от Ева
Здравейте ! Бих искала да помоля всички компетентни по темата за съвет. :) Работя в центъра на София, като ми се налага да се придвижвам между 3 офиса /изцяло в центъра - синя и зелена зона/, та вече е повече от наложителна нуждата от електромобил /заради безплатното паркиране/. Тук е мястото да уточня, че автомобилът ще се ползва само за градско каране, и едва ли ще се налага да се возят повече от 2-3 човека в него. Т.е. не е нужно да е голям.Спряла съм се на 2 модела Fiat 500e и VW Up, като клоня към фиата. Колата ще бъде втора употреба, та молбата ми е да ме посъветвате, /тези от вас, които са ползвали/ за плюсовете и минусите на двата модела. При самото избиране за какво трябва да внимаваме? Например как се разбира, дали всичко с батерията е ОК? Защото колата ще е втора употреба.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 7 месеца 3 часа #5369 от ElectricCarMan
Отговор от ElectricCarMan по тема Fiat 500e или VW Up
За фиата, на читава диагностика излиза всичко за батерията, даже повече от колкото може да излезе нещо при Лийф примерно. За UP нямам идея. Фиата има бордово 6.6KW зарядно и не може да се зарежда на бързи станции, докато UP може да се зарежда с 40KW на станция, но бордовото му е 3.3KW което значи бавно зареждане в къщи. Фиата има по-голяма батерия и със сигурност ще прави повече километри при еднакъв стил на каране(и ако му е читава батерията де). Аз бих заложил на фиата, така или иначе бързите станции въобще не са за препоръчване в дългосрочен план.
Принципно на тези коли батерията е топ приоритет при гледане. Обикновено са на малко километри, и поради това проблеми със възли като окачване и спирачки не би трябвало да има. Всичко влезнало от САЩ е от чукнато до ударено, а същото се отнася и за вноса от Европа когато цената тук е по-ниска от www.mobile.de .

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 месеца 4 седмици #5371 от sorcererals
Отговор от sorcererals по тема Fiat 500e или VW Up
Доколкото съм запознат, Фиата е с малко по-добър пробег от Фолксвагена. На втора ръка вече е трудно да се каже. Аз бих проверил и двете в оторизиран сервиз преди покупката. Преценете къде и как ще зареждате колата и вземете предвид инфото от колегата. Аз лично бих погледнал опциите и за Рено Зое. Втората генерация имат опция за бързо зареждане, както и бордово зарядно до 43KW , т.е. зарежда много ефективно на трифазен ток. Колата е малка, с по-добър пробег от всички в класа си. Вече като бюджет трябва да се проучи.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 6 месеца 3 седмици #5381 от murry
Отговор от murry по тема Fiat 500e или VW Up
Аз съм по-голям фен на Фиат-а определено, получаваш осезаемо повече за същите пари. По-добър интериор, по-голяма батерия.

Но всичко зависи от това какви бройки има налични на пазара в момента. А и ако сте свикнали на интериора / начина на функциониране на автомобили на VAG груп (VW, Audi, Seat) може би ще ви е по-лесно с up-a.

Аз лично при този избор бих се насочил определено към Fiat-а (и дори бих обърнал внимание на ел смарт-а).

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 месеца 3 седмици #5502 от Georgi Dyankov
Отговор от Georgi Dyankov по тема Fiat 500e или VW Up
Здравейте, аз карам Митцубиши И-МиЕВ от средата на декември и до сега съм и навъртял 5200 км, за тези четири месеца ( като за не основна кола е добре ). Ползвам я основно в Бургас , но през ден ходя до Созопол с нея. Сега разхода ми за 100 км. в града е 11 кВ, но зимата се вдига заради отоплението - 14 кВ. Извън града варира много - 14 -18 кВ. Аз основно я зареждам на 3.3 кВ, но като се наложи да ходя два пъти до Созопол в един ден, вместо да паля основната кола с ДВГ, просто отивам на Кауфланд и за 3-40 мин. зареждам 5-6 кВ и тръгвам на път. Колата ми е доста удобна и комфортна за компактните си габарити. Препоръчвам я с две ръце и ако имате възможност я тествайте. Моята реших да я продавам, защото вече ми трябва кола с повече места :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Създадено с Kunena форум