Sidebar

28
Чет, Мар
× Ако всеки каже по нещичко за себе си, след като се регистрира, ще си имаме нещо като приветствена книга. Пишете в нея :)

ALTERO - 1 "Шиндаров" - проект за създаване на малък градски едноместен електромобил

Преди 11 години 1 месец - Преди 11 години 1 месец #98 от altero1
Здравейте, посланието ми е насочено към хора родени и живеещи в София, желаещи да се занимават с разработката и производството на малки градски едноместни електромобили, събиращи се дори в асансьор, захранвани от суперкондензаторна батерия, разработена и произведена в София, на достъпна за бедните българи цена, от няколко месеца се занимавам с разработването на суперкондензаторната батерия, но се нуждая от съмишленици и ентусиасти с които да я усъвършенстваме и да направим прототип в реални размери. Ако някой се интересува и има желание да прави софийски електромобили, нека ми напише съобщение тук или на имейла ми Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Поздрав на всички! Заповядайте в софийския електромобилен клуб на "Шиндаров" :)

А това е фейсбук страницата на проекта www.facebook.com/sofia.ev.club (не забравяйте да се регистрирате като приятили на нея, ако сте заинтересовани от участие в проекта)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 11 години 1 месец - Преди 11 години 1 месец #166 от altero1
Проекта предвижда разработка на собствени супер кондензаторни батерии, и евентуално разработка на нов тип икономичен мощен електродвигател.Ако не могат да бъдат събрани достатъчно хора за разработки на място в София, може да бъде създаден технологичен портал за да могат да участват и хора от други градове на страната а и от самата София.Технологичния портал представлява виртуална среда за технологични разработки, архивираща целия процес на разработка и даваща гаранция за доказуемост на авторските и съавторските права в дадена разработка, както и дава реалистичен поглед над етапите на включване и същественоста на приноса на всеки един от авторите на технологията.За целта съм създал Свободен Технологичен Лиценз под който да бъдат провеждани тези технологични разработки.Целта на този портал ще бъде прозрачноста на начина на създаване на дадена технология, както и възможноста за принос на всеки един заинтересован от развитието и.Очаквам въпроси и предложения по темата.А отдолу публикувам Свободния Технологичен Лиценз, който може да бъде използван от всеки който има нужда от него и горе доло е придобил някаква представа за какво точно става въпрос.С две думи, ако искате копирайте и използвайте този лиценз във форумите когато разработвате виртуално технологии, докато бъде създаден Софийския Свободен Технологичен Портал.

Свободен Технологичен Лиценз - версия А.1.1 от 12.02.2013г

Този документ е създаден с цел разрешаването на достъп до участие в разработването на технология, представляваща поредица от общодостъпни използвани методи, за производство на определен промишлен образец или завършен търговски продукт.

Лицензът дава право на всяко лице имащо отношение към процеса на разработка на дадения продукт, да сподели мнения, опит или познания (които не представлява търговска или държавна тайна и не нарушава авторските права на друго лице) имащи за цел развитието на технологията за производството на дадения продукт.

Лицензът дава право за използване на споделената информация за емпирични изследвания свързани с решаването на даден технологичен проблем възникнал в процеса на разработка на технологията или в друга подобна или различна от нея.

Лицензът дава право на използване на отделни описани в технологията методи в други технологични разработки при подробно опоменаване на първоисточника на информоцията за методите използвани в тях.

Този лиценз е създаден да се прилага в свободното интернет пространство, с цел защита на авторското право в процеса на разработка на дадена технология.

Този лиценз е подходящ, в случаите в които има система за регистриране на дата, час и данни на потребителя, а също и архивиране и възможност за проследяване на целия виртуален процес на технологична разработка.

Този лиценз дава право на споделяне на познания, и апелира за зачитане на авторските права на участниците в създаването на дадената технология.

Този лиценз дава право на авторите на технологията разработвана под него да потърсят правата си по съдебен ред използвайки архивираната информация на сайта на който се осъществява процеса като доказателство за авторство или съавторство в процеса на създаване на технологията.

Този лиценз е интелектуална собственост на Георги Стоянов Шиндаров с ЕГН 7508146646 роден в София, България и може да бъде променян с цел усъвършенстването му в течение на времето.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.