Петък, 20 Април 2012 12:00

И Piaggio влиза в отбора: първи в света зареждаем хибриден...скутер (видео)

От
Първият триколесен скутер с хибриден двигател е от Piaggio и вече е в продажба

Скутерите и мотопедите на Piaggio са достатъчно популярни с голямата си гама качествени модели. Сега, 'светлините на прожекторите' са насочени към най-актуалния модел на марката, за който очевидно важи максимата 'помнят се първите'! За MP3 хибрид знаем не от скоро, но вече е факт, че това е не само първият скутер на три колела, който е в серийно производство, но и първият, с хибридна система на задвижване! Piaggio MP3 хибрид 2012 направи демо-обиколка по улиците на Париж, за да отбележи официално Евро-дебюта си.

'Силата' на 300cm3, позволява на хибридната версия MP3 много интересни спортни и еко изпълнения.
Всъщност, ускорението му е сравнимо с това на 400cm3 мотоциклет, но е с по-ниски вредни емисии (40 гр/км) и с изключително 'приятен' разход на гориво - 1.7/100 км или около 4.6 левчета за 100 км 'бръмчене' в града!. Tеглото му е едва 4 кг повече от бензиновия еквивалент, цената - само със € 150 по-висока.

Батерията 'ощетява' багажника, но отзад има предвидено място за прибиране на каската (поне)

Единственият 'недостатък' е размера на багажника, който се намалява заради разполагането на батерията на мястото му. Но нека феновете на скутери признаят - колко точно товарят под седалката?!Cool
Цената, на която Piaggio MP3 хибрид се предлага в Европа,е 'закована' на € 8549 (16.670лв), а чрез презентационното видео можем да направим кратка разходка из Париж, 'понесли се' на хибриден, зареждаем скутер:

[Piaggio] [eCars.bg] [elektromobili.bg]

Прочетено 7634 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 14:11
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.