Понеделник, 27 Юни 2011 08:59

Електрически скутер Honda EV-Neo – европейски дебют

От
Honda EV-Neo атакува европейските пазари

Докато електрическата Honda EV-Neo се предлага в Япония от миналата година, за останалата част на света се налагаше да се справя без нея. Това ще се промени през следващия месец в Европа, когато Honda ще бъде представи малкия електрически скутер в Барселона, Испания.

Доста добър избор и съвсем не случаен, имайки предвид, че 30 процента от всички превозни средства там са мотоциклети. Ще има демонстрация по съвместна програма с общинския съвет на града, според която Honda ще осигури 18 бр. EV-Neo безвъзмездно, за период от една година.

Електрическият мотоциклет е снабден с литиево-йонна батерия Toshiba SCiB (от същия тип, който се използва при Mitsubishi I-MiEV). Батерията е добра и осигурява до 30 км пробег и максимална скорост от порядъка на 50 км/час. Със стандартното зарядно ще заредите напълно изчерпаната батерия на EV-Neo за 3.5 часа, но има опция за бързо зарядно устройство, което може да намали времето за зареждане и това да ви отнеме само 30 минути.

Времето за зареждане на батерията може да се редуцира до 30 мин.

Колко струва електрическото превозно средство? Базовата цена за EV-Neo се очаква да бъде 4,000 евро (точно 7820 левчета). Ще го очакваме и у нас...

Източник: [Honda]

Прочетено 15427 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:19
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.