Print this page
Вторник, 05 Април 2011 22:38

Безжично зареждане на електромобили – от Google

От
Безжично зареждане на електромобили - от Google

Първата система в света,  която предлага на потребителите по-лесен начин да зареждат своите електрически автомобили без дори да използват ръцете си, е вече факт - благодарение на Google HQ.

Първата система в света, която предлага на потребителите по-лесен начин да зареждат своите електрически автомобили без дори да използват ръцете си, е вече факт - благодарение на Google HQ.

Гигантската търсачка е известна с това, че осигурява на техно-поколението това, което иска. Самата идея и факта, че такава компания е заявила интерес в нова, различна сфера заслужава внимание и е предпоставка за сериозни намерения. Така че, не би трябвало да е изненада, че това ще е новият фактор сред интелигентните технологии за преносна мрежа и позиционирането му като лидер в бъдещето на създаването и разпространението на енергия.

Наскоро интернет пространството се развълнува от факта, че Google тества безжична система за зареждане на електрически превозни средства в Маунтин Вю, Калифорния, САЩ, в близост до централата си.>Разработено от Evatran, безжичното зарядно се базира на технология, подобна на тази на електрическа четка за зъби, която е била създадена и използвана преди повече от 100 години.

Прочетено 1331 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:55
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.