Сряда, 13 Април 2011 08:03

Електрически мотори за Mercedes и Smart

От

Автогигантът Daimler и световният производител Bosch, обявиха плановете си за създаване на съвместно предприятие (joint venture), за разработка и развитие на електрически двигатели и технологии.

Условията по договора ще се уточняват до средата на годината, а същинското производство е насрочено да започне от началото на 2012г. Съобщението на пресцентъра на Daimler гласи:

Предвиждаме разработваните електрически мотори да бъдат поставяни на Mercedes и Smart. Останалите модели електромобили, които ще оборудваме, ще бъдат обслужвани и управлявани от нашите партньори Bosch.

Съвместното предприятие ще функционира от две локации в Германия - едната в Щутгарт, другата в северния град Хилдесхайм. Въпреки че не бяха оповести финансови подробности около сделката, това е поредния пример как автопроизводител и доставчик на части могат да се възползват от мащабите си и да постигнат икономии и намаляване на разходите, чрез подобно обединяване на интересите и дейността. Особено в областта на алтернативните, модерни технологии.

Източник: autobloggreen.com

Прочетено 1651 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:40
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.