Сряда, 09 Май 2012 09:14

БИС подкрепа за Националната електромобилна обиколка

От
nacialnalna_elektromobilna_obikolka_bulgaria

Сигурни сме, че много хора искат да разберат повече за електромобилите от първа ръка, да тестват сами електро кола и да се убедят лично в много от нещата, за които пишем в eCars.bg. Наистина, рядко си даваме сметка какви усилия се полагат на различни нива един продукт да стане не само годен за употреба, но и атрактивен, удобен и безопасен. Пътят към по-бързо развитие на електрическата мобилност е съпроводен точно с такива усилия и за да стане, например, зареждането такова, с каквото сме свикнали сега, масово и удобно, са нужни стандарти. И какво получаваме от казаното досега? Ние ще ви помогнем да разберете повече за електрическите превозни средства, когато следващия месец тръгнем на Национална електромобилна обиколка из страната, а Български институт за стандартизация помага на обиколката със специално писмо за подкрепа. Е, така си имаме истински БИС – институтът хем подкрепя демонстрациите на електрическата мобилност, хем работи, за да осигури на всички нас в България електромобилни стандарти...

Подготовката за това доста сериозно за нас начинание – да обиколим страната с електромобили – е истинско предизвикателство. Нужни са хора, електромобили, места за зареждане и още много други неща. Те са част от всяка подобна организация. И с подкрепа от значими организации, институции, компании и медии, започва да става и по-мотивиращо, и по-ефективно. Вече имаме заявена подкрепа от различни големи интернет компании, някои телевизии, и сега, от БИС. Всъщност, имаме уникалната възможност да сме част от процеса на работа по разработка на електромобилните стандарти, защото БИС покани нашия технически партньор Теодор Иванов от А1 Есо да работи в групата по обсъждане и създаване на стандарти за електрически превозни средства на БИС, част от съответната голяма група в европейския стандартизиращ орган CENELEC. В малката българска група освен Теодор има и представител на ИКЕМ – българската индустриална електромобилна организация.

Специални благодарности от нашия екип към г-жа Ирен Дабижева, изпълнителен директор на БИС и на г-жа Мария Мазгарева, ръководител Сектор "Eлектротехника, електроника и далекосъобщения" за писмото в подкрепа на Националната електромобилна обиколка на България. То значи много за нас, демонстрира ангажимента на БИС към развитието на електрическата мобилност и определено ни мотивира още повече за работата ни по нейното популяризиране в България.

Подготовката продължава – включете се и вие – пишете ни с въпроси и предложения на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – това е начинът да комуникираме по-активно, да подобрим организацията и да направим обиколката по-ефективна и полезна за колкото можем повече хора.

pismo_podkrepa_nacionalna_elektromobilna_obikolka_na_bulgaria_bulgarski_institut_za_standartizacia

eCars.bg

Прочетено 1478 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 14:02
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.