Понеделник, 09 Юли 2012 19:09

Направи си фирмата крещящо ефективна и продуктивна

От
teodor-a1eco

Животът е уникална поредица от моменти и случки, които сами избираме как да изживеем. Създали сме толкова много и хубави неща, че и най-гигантската кошница на света няма да ги побере. Някои от тях са по периферията, можем да ги вземем лесно и те просто чакат да им обърнем внимание. Други са в сърцевината, искат повече пресягане и често са дори недостижими. Изумително е как всеки може да направи живота си много по-приятен и щастлив, както и работата си весела и печеливша. Сега ни е паднала възможността да ти напомним за някои страхотни възможности и ще я използваме, за да добавим нови светлинки към твоя фирмен живот. Така, че да направиш фирмата си крещящо ефективна и продуктивна – независимо дали е твоя или си просто част от екипа...

Имаме много да ти кажем, защото много научихме и продължаваме да опитваме нови неща всеки ден. И колкото повече хора мотивираме да направят фирмата си крещящо ефективна и продуктивна – толкова повече ще подобряваме качеството на нашия живот. Това, както ще видиш, е абсолютно постижимо.

Ще ти дадем ценни технически съвети за преобразяване на твоята фирма, но преди всички тях е личността и затова се обръщаме така директно към теб и ето как ще започнем:

Щастие и въодушевяващи отношения

Какви са отношенията ти с колегите? Всъщност, собственик на фирма ли си или служител? Няма значение. Ако ти си начело, имаш уникалния шанс да работиш наравно с твоите служители. Отделяй им време, обсъждай текущата работа, мотивирай ги към лично добруване и инвестирай като луд в тях. Инвестицията в служителите е тази, от която ще береш възможно най-сочни плодове. Постави служителите пред печалбите, предавай им своите умения и прави така, че да не им се тръгва от работа. Това е много дълбоко, но тези съвети са сентенцията, която да използваш за основа.

Ако пък не си част от управата, не мисли, че си безгласна буква. Бъди активен, работи с желание и поемай отговорност. Предлагай новаторски неща, следи новите технологии и гледай на служебното като на свое – карай фирмената кола като своята, търси начин да спестиш разходи на компанията, представяй я като надъхан мисионер.

От личен опит знаем колко важна е тази основа – имаме щастието да сме невероятно позитивен и щастлив екип и като имаме възможност да мотивираме и теб чрез нашите сайтове – просто е престъпление да не я използваме постоянно.

И понеже обичаме всичко полезно и ефективно, ще ти кажем защо можеш да направиш фирмата си крещящо ефективна и продуктивна, като навлезем в техническите елементи – и по-точно електромобили и светодиодно осветление.

Инвестирай в електромобили

За да започнат повече фирми в България да инвестират в закупуване на електромобили, трябва да има постоянна информационна кампания за ползите от преоборудване на автопарковете с по-екологични превозни средства, с по-ниски оперативни разходи. Да, никак не е зле да има и политика като в Норвегия, където удължиха и увеличиха инициативите за подпомагане развитието на електрическата мобилност до 2018 г.

Но как да инвестираш в електромобили в България, като те са все още скъпи и на пазара няма кой знае какво разнообразие? Инвестирай време, информирай се, прегледай разходите се, виж какво можеш да съкратиш, за да поемеш лизинга на електромобил(и), когато дойде време да ги закупиш. С други думи, подготви се като за матура, напиши си домашното като отличник и в цялата информация, която попиваш в процес, търси положителното и изгодното за себе се. Подходи позитивно и прави дългосрочни сметки. Те ще ти дадат много по-добра представа за възвращаемостта на твоята инвестиция.

Като купиш и използваш електромобил получаваш и много неподозирани ползи. Много компании в различни държави вече използват електромобилите като естествен магнит в нови бизнес решения, които изумяват със своята простота. Дали е еко планински обиколки с електромобил или доставки на пица без вредни емисии, примерите са наистина много и ограничението е само в твоето въображение.

Няма да стане веднага, иска време за възвръщане на инвестицията и от теб зависи да се възползваш максимално ефективно от електромобил(и). В общия случай инвестицията се покрива за 3-5 години, но с увеличаване на производството на електромобили и спадане на техните цени тези срокове ще намаляват. Същевременно вече може да се зарежда и с абсолютно чиста електроенергия от автономна соларна зарядна станция, а броят на тези съоръжения у нас ще расте и те ще стават все по-достъпни за повече хора.

Светодиодно осветление

Това е много интересна възможност – само пресметни колко електроенергия харчат сега осветителните тела в твоя офис. Ами в големите и много големи офиси? Решението за чувствително намаляване на разходите за ток от осветление са инвестициите в светодиодно осветление. Нашите партньори и приятели от OMEGA Light предлагат цялостни решения за светодиодни осветителни системи, различни тела и консумативи, ведно със сравнителни таблици за разходите и възвращаемостта на инвестициите.

Колко ефективно е светодиодното осветление? Не сменяш крушки, разходът на електроенергия е в пъти по-нисък, генерира се по-малко топлина и... хм, най-добре ще се ориентирате от led-bg.com.

svetodiodno osvetlenie solarna zariadna stancia inter expo center sofiaСветодиодно осветление на соларната зарядна станция пред Интер Експо Център София

Факт е, че в електромобилите се използват много (или само) светодиоди, което показва защо избрахме тях за допълнителен пример как можеш да направиш фирмата си крещящо ефективна и продуктивна. Със светодиодно осветление се постигат много интересни светлинни ефекти, намалява се значително потреблението на електроенергия, при чието производство се генерират въглеродни емисии и още нещо – ако можеш, иди до новата автономна соларна зарядна станция за електромобили пред Интер Експо Център (или погледни снимката отгоре), за да видиш как се осветява сама, защото светодионите тела, монтирани от OMEGA Light като подарък за проекта, се захранват с енергията, произведена от слънчевите панели. И за не "мързелува" станцията, произведеното от нея електричество ще се използва за захранване на прожекторите, които осветяват главния вход на експото. С една уговорка Smile – сега в тях има халогенни крушки, които изразходват много електричество – те ще бъдат подменени със светодиодни, което ще направи захранването им от соларната станция възможно – без компромис в осветяването.

Хайде, помислете за всички тези неща и ще се радвам да споделите положителни резултати, ако те са ви помогнали.

Мартин Хаджистойков

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 2048 пъти Последна корекция Вторник, 10 Юли 2012 14:58
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.