Акценти от пресконференцията за електромобилното ЕКО РАЛИ БЪЛГАРИЯ 2017

Състезания

В този блог: Електрическата мобилност напредва – ЕКО РАЛИ БЪЛГАРИЯ с 15 заявени електромобила за старт.

Радваме се да сме част от това предизвикателно събитие, което беше представено с повече подробности на днешната пресконференция в пресклуб България...

Организатори на еко ралито, част от календара на FIA, са Интерспийд клуб и СБА, с подкрепата на Булстрад и Huyndai. Новото тази година е, че eCars е съорганизатор на събитието и изгражда зарядната инфраструктура за електромобилите.

Благодарим на организаторите от Интерспийд за това, че на пресконференцията представиха електрическата мобилност в изключително позитивна светлина и нас като български производител на качествени зарядни станции, с които да се осигури надеждно зареждане на състезателните електромобили.

А нещата със събитието се заформят много динамично и вече има 15 потвърдили участие екипажи. Това е голямо! Повече е отколкото в другите държави, където има кръгове, с много малки изключения. Интересът у нас към събитието определено се засилва и тази година в състезанието ще участват и три общини със собствени екипажи.

Трасето както и в първата година, когато участвахме – 2013 - е от София до Боровец. Там колите ще бъдат дозаредени в междината база на еко ралито – Клуб Хотел Янакиев.

За събитието eCars изгражда инфраструктура от зарядни станции и на старта на пл. Ал. Батенберг в София, и на Боровец.

На откриването на 28 юни подготвяме и специален електромобилен eCars/КарамЕЛ кът, където представяме произвежданите от нашия екип зарядни станции и всичките ни дейности в сферата на електрическата мобилност.

Ще има и аксесоари – да се видим там!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари