ЕКО Рали България 2019 с 14 екипажа в прецизни маршрути около Панагюрище

Състезания

В този блог: Седмото издание на Еко Рали България събира отново състезатели и ентусиасти в специфична електромобилна надпревара.

През 2019 г. маршрутът на състезанието е по пътя на Априлското въстание и ще отведе участниците от София до Панагюрище и обратно. Организаторите определят трасето като технично и за добро представяне в регулаторните тестове ще е нужна прецизност.

Събитието започва в късния следобед на 26 юли на столичния площад Батенберг и както винаги всички са поканени. Церемониалният старт на еко ралито ще бъде даден в 19 часа, а преди това традиционно ще има суматоха около тентите и електромобилите.

В събота, участниците ще се отправят към Панагюрище, а по пътя ще бъдат и първите специални етапи – така наречените регулаторни тестове за майсторско управление с точна скорост и за точно време. В неделя, надпреварата се завръща в столицата, за финал в София Тех Парк.

Заявките за участие в седмото еко рали са четиринадесет - 11 електромобила и 3 хибрида - като състезанието отново е част от международния календар на FIA и важен кръг от Балканската Еко Купа.

Наскоро екипаж на Top Rent A Car с Tesla Model S 75D спечели еко рали "Тесла" в Сърбия и в момента е начело в класирането, което е допълнителен стимул да гонят победа и в България

Първи на старта тази година е запаленият ентусиаст и многократен шампион от рали и пистови надпревари Румен Дунев с Nissan LEAF, с навигатор неговия син Енрико. Сред техните конкуренти ще е още един член на легендарната фамилия – европейският дрифт шампион Тодор Дунев, зад волана на Audi e-tron. Със свои екипажи ще се включат АЕЦ Козлодуй и няколко общински институции от различни български градове.

eco-rally-bulgaria-2017-tesla-ecars

Повече детайли за самото състезание и всичката нужна информация ще намериш на eco-rally.eu.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари