Ново във Formula E Лонг Бийч (от 02:00 по БНТ HD) – смяна на болидите на пътя

Formula E
В този блог: На 4 април е поредният 6 кръг от Сезон 1 на Formula E, в Лонг Бийч, Калифорния.

Заради голямата часова разлика самото състезание започва в 02:00 българско време сутринта на 5 април и ще се излъчва директно по БНТ HD...

Някои зони от трасето в Лонг Бийч остават непроменени, но като цяло то е скъсено, за да могат болидите да направят 39 обиколки с дължина 2.13 км всяка. За сравнение, традиционното Toyota Grand Prix трасе в Лонг Бийч е с дължина 3.17 км.

В четвъртък следобед изпълнителният директор на FIA Formula E Алехандро Агаг участва в картинг състезание за журналисти и пилоти. Очаквано имаше блъсканица и смях, за повдигане на адреналина преди състезанието.

Променя се смяната на колите в бокса

Състезанието в Лонг Бийч ще бъде различно от предишните с това, че за първи път пилотите ще сменят болидите на пътя в пит лейна вместо вътре в боксовете на отборите. Така ще можем да виждаме тази част от състезанието, с цялата суматоха около скачането на пилотите от единия болид в другия и суетнята на механиците около тях.

В Лонг Бийч минималното време от влизане до излизане от пита става 77 секунди и това включва самият пит стоп за смяна на болида. Промяната ще е предизвикателство за отборите и ще е много интересно да видим кой ще се напасне най-добре. А и като те гледат много очи е различно!

По БНТ HD ще има предварително предаване от 20:00 наше време, а самото състезание започва в 02:00 сутринта (16:00 в Лонг Бийч).

Приятно гледане на нощните птици!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари