Renault електро задвижване за e.dams от Сезон 2 на Formula E

Formula E
В този блог: Renault ще прави задвижваща система за болидите на e.dams.

След победа при отборите в дебютния сезон на Formula E, от втория Renault ще играе още по-активна роля и в допълнение към спонсорирането на e.dams ще бъде доставчик на задвижващи системи...

Първоначалните правила на състезанието включваха използване на еднакви компоненти от всички отбори – батерия от Williams, мотор и контролер от McLaren и други, но без съмнение цялостно най-значима е ролята на Renault.

От втория сезон нещата обещават да станат доста по-интересни заради отваряне на регулацията. Новите правила дават възможност на всеки отбор да разработва самостоятелно задвижващи системи – за e.dams те ще идват от Renault.

За следващите серии ще има осем екипа разработващи собствени агрегати, сред които Renault, DS поделението на Citroen, Venturi и Mahindra. Andretti Autosport подготвя своето поделение за разработка на електро задвижване, а останалите отбори още не са потвърдили официално.

С най-много 100% електромобили в гамата на този етап, за Renault е логично да се ангажира все повече с електрическата мобилност. Компанията вече произвежда разработван в продължение на 3 години собствен R240 електрически задвижващ модул за Renault ZOE, с чиято подобрена ефикасност е възможен реален пробег 170 км (и повече при подходящи условия и шофиране).

Това последното идва да покаже, че не винаги технологиите слизат от моторните спортове към конвенционалните коли – в следващите години обаче без съмнение опитът от Formula E ще бъде ценна платформа за подобряване на потребителските електромобили.

От: Autoblog Green

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари