Print this page
Петък, 27 Януари 2012 08:04

Нови прототипи: електромобили, хибриди... още и още

От
Новите концепции на изложението, показват посоката на развитие при компаниите - Peugeot се похвалиха с HX1

Авто изложенията от началото на годината са толкова, че вече е странно как и в България не се е 'заформило' някое януарско. Под различен надслов, с различни дестинации, но всички с една обща тенденция - все по-засилено присъствие на електромобили, хибриди и еко коли. Както и на миналогодишното авто шоу в София, за което вече се чудим какво ли ще предложи през 2012...

В Париж, Франция, за пореден път стартира изложението на концептуални модели - познати и не чак толкова разработки на световни авто-марки. Тази инициатива предствлява селекция на някои от най-атрактивните прототипи в света.

Отново силен фокус върху 'зелените' концепции, включително дългоочакваните Citroen DS5 и Peugeot 508 RXH - оборудвани със задвижване HYbrid4. Renault представя Zoe, редом са и Peugeot HX1, и екзотичнaтa Icona Fuselage.

На поредно изложение ще дефилира концептуалната Icona Fuselage

Още от миналата година знаем за Peugeot HR1, а Kia представи два модела - GT и Kia Pop - градски микро-електромобил, а също обяви, че разпространението на хибридния Optima в Европа, започва тази година.

Ето и видео-разходка, от първите гости сме...

eCars.bg

Прочетено 6625 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:12
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.