Print this page
Сряда, 14 Септември 2011 07:16

'Забавна' електрическа Honda на Автосалон Франкфурт 2011

От
Honda залага на забавен и функционален електромобил

Всеки иска да е уникален и това важи с пълна сила за автомобилния свят, където Honda има намерение да се позиционира по-различно от своите конкуренти, като направи първата си електрическа кола "забавна за каране", според президента на компанията Таканобу Ито.

Въпросната електро кола на Honda е изложената на Автосалон Франкфурт 2011 Jazz-базирана електро концепция, която ще излезе на пазара в Япония и САЩ следващаtа година. Няма лошо, ние сме свикнали. И Мадона дойде за концерт у нас доста след интересните години в своята музикална кариера...

"Нашата дълга история в електромобилните технологии ни помага да разберем нуждите на клиентите", казва г-н Ито. "Представата на Honda за електрическа кола е свързана с истинска функционалност и забавно шофиране".

Максималната скорост на производствената версия ще бъде 155 км/ч, с три режима на задвижване, заимствани от Honda CR-Z Hybrid и 160 км пробег, както при повечето съвременни електромобили. Режимите са икономичен, нормален и спортен, съответно за повече икономия или бързина. Според Honda спортният режим ще предлага производителност като тази на оборудван с двулитров бензинов двигател Jazz.

Ясно е още, че петместният електромобил на Honda ще получи коаксиален електромотор и литиево-йонна батерия, чието зареждане ще отнема 6 часа от обикновен контакт. Това, което не е ясно обаче, е дали очевидно базираната на модифициран Jazz електро концепция ще излезе в същия или подобен вид от заводите на компанията. Единствената индикация от компанията е, че "колата загатва силно за посоката и стила на бъдещия ни електромобил".

Ако електромобилите започват да ви изглеждат възможен вариант и харесвате Honda, ще трява да потърпите още.

[От: Autocar]
Прочетено 2408 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:37
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.