Print this page
Сряда, 12 Септември 2012 22:23

Супер-хибрид Peugeot Onyx на автошоуто в Париж

От
Хибридният Peugeot Onyx ще е свръхмощен, но ще 'харчи' 4/100!
Хибриди и електромобили могат да изглеждат и така!

От 29.09. до 14.10. тази година, в Париж ще се проведе ежегодното авто изложение, един от големите световни автосалони – трибуна за производителите, витрина за клиентите и общо поле за среща на бизнеса, технологиите и потребителите в авто-сегмента. Традиционно, големи и малки компании подготвят за 'пред света' – паралелно с познатите модели – концептуални коли, прототипи олицетворяващи линията, която даден производител е избрал да следва; хем да се проучи интереса на публиката, хем да е като потупване в гърдите и стряскане на конкурентите...

Преди малко повече от година, един от световните авто лидери, Peugeot, представи атрактивен прототип на електромобил, моделът EX1, който освен че подобри N-броя рекорди за скорост, предизвика и широк интерес с визията си към идеята, как може да изглежда един електромобил като цяло. Хибридният прототип, обявен за 'представяне' на аудиторията на Париж 2012, определено изглежда внушително – модерен, агресивен... опасно красив :).

За данните на мотора (моторите) се носят само слухове, но след две седмици ще стане ясно: дали наистина под капака има 1.6-литров THP-бензинов двигател, форсиран до 'скромните' 260 к.с. и подпомаган от 120 к.с. електромотор, за постигане на висока тръпка при шофиране, максимално удоволствие от спортното поведение на колата, при това с разход от 4/100!

Визията и възможностите на хибрида Onyx, ще осигури интерес (и продажби?) на Peugeot

Френският 'лъв' директно посяга за кокала, за който спорят и други 'хибриди-зверове' като Infiniti Emerg-e, BMW i8, Jaguar C-X75 или концептуалният Lexus LF-CC (който също се очаква с нетърпение в Париж). Съвсем скоро ще знаем официално какво се случва в този клас хибриди, а до пълното изясняване няма да можем да достигнем с видеа, като това по-долу – ефектни, но не разкриващи нищо Laughing... има и малко разминаване в ТТ-данните, ама карай – нали тепърва ще се обявява всичко:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 3484 пъти Последна корекция Неделя, 23 Септември 2012 19:39
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.