Print this page
Неделя, 22 Май 2011 09:00

Слънчева енергия за електромобилите от BELECTRIC

От
BELECTRIC Drive фотоволтаици

Зарядното устройство на BELECTRIC осигурява интелигентна зарядна инфраструктура, която увеличва процента на фотоволтаична слънчева енергия в електрически коли с литиево-йонни батерии.

Иновативната компания със седалище в Долна Франкония е номинирана за наградата Intersolar 2011 г. за създадената комбинация от е-мобилност и фотоволтаици. Наградата е представена като част от Intersolar панаира в Мюнхен...

"Номинацията за наградата Intersolar 2011 е голямо признание за работата ни и показва, че сме на прав път с нашите идеи и иновации", казва доволен Себастиан Бахман, изпълнителен директор на BELECTRIC Drive. През последните години, франконската компания си е изградила име на пионер в електрическата мобилност. Един от най-големите авто паркове от електрически превозни средства е създаден в пилотния "Mainfranken" регион. В момента над 60 електрически превозни средства се използват всеки ден от частни лица, компании и местни власти.

Неразделна част от философията на BELECTRIC Drive е комбинацията от е-мобилност и фотоволтаици и използване на капацитета за съхранение на на литиево-йонните батерии на електрическите коли за облекчаване на електропреносната мрежа. "Благодарение на новото поколение управление на зареждането, нашите превозни средства се движат с максимален дял електричество от слънчева енергия", съобщава изпълнителният директор.

Зарядното устройство на BELECTRIC представлява връзката между интелигентна инфраструктура за презареждане и е-мобилност. То е снабдено с патентован Plug & Play механизъм, който дава възможност за високоскоростен пренос на енергия. Чрез механизъм за трансфер и независим от местоположението мобилни обмен на данни, техническото изпълнение се осъществява лесно. Една създаваща бъдеща тенденция опция е връзката на BELECTRIC зарядното с уеб портал, който се използва за поддръжка на системата и контрол. Местната система за управленie на натоварването координира времената за зареждане на електрическите превозни средства с помощта на слънчева енергия, която увеличава максимално дялът на слънчевата енергия в техните батерии и избягва скъпите върхови натоварвания на мрежата.

BELECTRIC Drive зарядно устройство
BELECTRIC Drive зарядно устройство

Наградата Intersolar 2011 г. е представена от организаторите на Intersolar Европа в сътрудничество с Bundesverband Solarwirtschaft (Германската федерална асоциация на слънчевата индустрия) и с подкрепата на SEMI PV Group. Наградата се връчва в категориите "фотоволтаици", "Слънчева топлина" и "PV технологията на производство" и обхваща работата около 3000 фирми и институции по целия свят. Церемонията по награждаването ще се проведе в Мюнхен на 8 юли 2011 г. като част от официалните чествания Intersolar Европа. За повече информация, моля посетете www.belectric-drive.com

BELECTRIC Drive е изложен във фотоволтаичния център Kolitzheim. Компанията въплъщава комбинацията от фотоволтаици и е-мобилност. BELECTRIC Drive разработва и произвежда необходимата интелигентна инфраструктура за презареждане, която е икономически ефективна за поддръжка, с гъвкав дизайн и лесна за работа.

Благодарение на патентования Plug & Play не е необходима поддръжка на място. BELECTRIC Drive онлайн порталът предлага на операторите на зарядни устройства ефикасно управление на тяхната инфраструктура. Това включва прозрачно счетоводство, управление на местното натоварване, както и интелигентна администрация на техния парк от електромобили. BELECTRIC устройствата са свързани в мрежа чрез сървър с помощта на система и са контролируеми по групи. Това позволява на местно и регионално управление на натоварването, което облекчава енергийните връзки и намалява скъпите върхови натоварвания на мрежата. Лесното индивидуално включване в системата гарантира на потребителите безопасно и комфортно заплащане. В района на Франкония BELECTRIC Drive също така предлага и дългосрочен лизинг на електромобили.

Франкония е доста далеч от нас, но няма да ви оставим на сухо туко така, защото следващата седмица предстои да ви покажем как работи завършената фотоволтаична система за зареждане на българското електрическо Audi А2, както и нещо друго интересно от създателя от Исперих A1Group. Защото вече и в България си имаме такива ефективни и екологични решения. И сега с наша помощ информацията за тях ще достига до вас.

[Източник: belectric.com]

Прочетено 13473 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:31
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.