Нов стъклен таван за Tesla Model S

Електромобили

В този блог: Tesla Model S вече се предлага с опция изцяло стъклен таван.

След като Елон Мъск спомена, че горното стъкло на Tesla Model 3 може да заимства технология от новите соларни керемиди на Tesla, сега компанията пусна и Model S версия с изцяло стъклен таван...

Опцията може да се избере в конфигуратора на модела на страницата на Tesla и от снимките се вижда цяло горно стъкло подобно на това на Model 3 прототипа. Цената на новото покривно стъкло за Model S е €1,400 в Европа.

Model S и досега имаше панорамно горно стъкло, но с поддържаща метална греда по средата. Новото е едно цяло, което означава, че част от него няма да се плъзга назад като при другия вариант.

Вече знаем и че в Tesla има нов отдел, който се занимава само с разработка на технологии при стъклата и е твърде възможно бъдещите стъкла на електромобилите на Tesla да имат вградени соларни елементи за генериране на известно количество енергия. То може да служи за затопляне на батерията, захранване на аксесоари или, както също стана дума, да има реотанчета, които да не позволяват образуване на лед или натрупване на сняг, без да се харчи енергия от батерията за това.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума