Daimler показа най-новия си тежкотоварен електрически камион - eActros

Електромобили

В този блог: Daimler показа най-новия си електрически тежкотоварен камион eActros.

В края на миналата година първата партида от електрическите FUSO eCanter камиони на Daimler тръгна по пътищата на редица европейски градове, след като компании като DHL, DB Schenker, Rhenus и Dachser се оборудваха с по няколко бройки...

От Daimler обаче не отдавна споделиха, че работят по няколко различни програми свързани с електрически камиони и сега ни представят най-новото си творение - тежкотоварния eActros.

На този етап са направени две версии на този нов електро камион, като едната от тях е с общо тегло 18 тона, а другата с 25 тона. eActros се задвижва от два електромотора с обща мощност 250 кВт, които се захранват от две батерии с общ капацитет от 240 кВтч.

Задвижващата система се състои от два електродвигателя, разположени в близост до колелата на задните оси. Тези трифазни асинхронни двигатели са течно охлаждани и работят с номинално напрежение 400 волта.

Те генерират мощност от 125 кВт всеки, с максимален въртящ момент от 485 Нм, което се равнява на показателите на стандартен дизелов камион.  Максималното допустимо натоварване на осите е 11.5 тона.

Както наскоро споделиха при обявяването на новия еSprinter микробус и този камион е направен с цел да изминава кратки разстояния в градски условия, и няма да бъде с особено впечатляващ пробег. Батериите са същите, които EvoBus GmbH са използвали и ще му позволяват да изминава до около 200 км с едно зареждане.

Колкото до самото зареждане, от Daimler споделят че при мощност от 20 до 80 кВт камионът може да бъде напълно зареден за период от 3 до 11 часа. Батериите са разположени в единадесет модула - три от тях са в рамата, а останалите са отдолу.

Първите десет eActros камиона вече са дадени на различни компании за тестов период преди планирания официален старт на производството им през 2021 г.

Ето и няколко снимки на eActros, които Daimler пусна днес:

 

 

 

 

 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site
Последно редактиран Преди 6 години от Пътна Помощ Пътна Помощ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума