След Royal Mail и UPS си поръча от малките стилни електро камиони за доставки на Arrival

Полезно и ефективно

В този блог: Поръчка за 35 електрически камиона за доставки направи UPS към английската стартъп компания Arrival.

Добрите оферти бързо плъзват по мрежата, а още по-хубаво се получава когато става въпрос за продукти свързани с ефективност и спестяване на ресурси и вредни емисии...

Точно такива са малките стилни електрически камиончета за доставки на Arrival, която миналото лято сключи сделка с Royal Mail.

Сега към Royal Mail се присъединява и UPS с поръчка на 35 бройки в поредна стъпка към увеличаването на електрическите превозни средства за доставки на компанията в световен мащаб.

20 тук, 30 там, лека полека ще станат хиляди до няколко години благодарение на компании като Arrival.

Миналата година, когато показаха за първи път своята разработка те споделиха, че са постигнали доста добри резултати с използването на ултра леки композитни материали, което е довело до значително намаляване на теглото.

С разработената от тях електроника и електромотори те са успели да намалят разходите по производството ма малките камиони с 50%. С тегло от 3, 5, 6 и 7,5 тона техните камиончета определено са доста добро решение и въпреки че могат да изминават не повече от 160 км с едно зареждане това очевидно е достатъчно за компании като Royal Mail.

Аrrival работи с UPS от две години насам и по специална поръчка техните 35 камиона ще бъдат с увеличен до 240км пробег. Първите няколко се очаква да тръгнат тестово по улиците на Лондон и Париж преди края на тази година.

UPS определено работи активно по прехода си към използването на по-чисти превозни средства и вече има проект за конверсията на 1,500 дизелови камиона в Ню Йорк и освен това наскоро поръча електрически камиони от Daimler.

Като добавим към тях и сериозната поръчка от 125 Tesla камиона, нещата започват да изглеждат наистина сериозни. 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения