Print this page
Петък, 25 Март 2011 17:13

Собствениците на електрически мотори имат избор

От
Бъдещето на електрическите мотори

Bikebandit е сред най-големите интернет магазини, предлагащи огромно разнообразие от части и аксесоари в така наречения "PowerSport" сектор, който включва мотоциклети, АТВ, моторни шейни, джетове. По отношение на електрическите и хибридни возила обаче, има още какво да се желае.

С настъпващата ера на електромоторите (мотоциклетът Brammo, който е задвижван от батерия, може да измине 160 км със 160 км/ч) много от традиционните компании, предлагащи авто– и моточасти са притеснени. Предполага се, че продажбите им на резервни части за системите за гориво и вредни емисии ще намалеят значително. Опасенията им са неоснователни – хибридните двигатели все още се нуждаят от гориво – било то като допълнение, а изцяло електрическите могат да изберат модела със спомагателен бензинов агрегат, зареждащ батерията.

Тези, които карат изцяло електрически мотоциклети (от Brammo например) все още ще се нуждаят от: облекло (каски, якета, шапки, обувки), гуми, лебедки, покривала за мотори, продукти за почистване и полиране на возилата, огледала, стойки, части за спирачките и т.н.

Компании като Bikebandit, която в момента предлага над 8 милиона артикула он-лайн, ще трябва да променят продуктовата си гама малко, но това би довело единствено до подобряване на пазарната им позиция. Базираната в Сан Диего (САЩ) фирма е вече почти десет годишна. Многообразието от продукти и части за мотоциклети е наистина впечатляващо и си струва да се пробва.

Прочетено 3743 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:06
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.