Print this page
Четвъртък, 18 Ноември 2010 19:55

Хонда представя нов 5-местен електромобил в САЩ

От
Electric Honda Fit

Новата електрическа кола Honda Fit EV, трябва да излезе на пазара в САЩ през 2012г. Тя бе представена на авто-шоуто в Лос Анджелис като електрическа концепция на популярния хечбек Fit. Предназначението и е да отговори на ежедневните шофьорски потребности в средния клас. Приблизителният пробег с едно зареждане ще е между 110 - 150 км, което е доста повече от дневния преход на повечето пътуващи.

Пет-местната Fit EV е задвижвана от електрически мото, произлизащ от FCX двигателя на Honda и разполага с три-степенен режим на шофиране - режим, заимстван от спортния хибрид CR-Z. Времето за зареждане на батерията е по-малко от 12 часа, при 120V напрежение и около 6 часа при 240V.

Към колата ще има дистанционно управление с джобен размер, което ще осигурява информация на водача, без да е нужен интернет или телефонен сигнал. Данните ще са за нивото на заряд в батерията; ще е възможно стартиране на зареждането и дори включване на климатика, за да се използва стационарното електричество и да не се хаби батерията на колата. Honda ще има собствено приложение за смартфони и уебсайт, осигуряващ на водачите удобствa, като предварителна заявка за зареждане, карта със станциите за зареждане и 24-часова пътна помощ.

Прочетено 1642 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:04
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.