Print this page
Сряда, 13 Април 2011 23:18

Citroen C-Zero стигна до Световната столица на електромобилите

От
Борис Джонсън смята, че C-ZERO ще има голям шанс за успех в Лондон.

Citroen C-ZERO беше представен на кмета на Лондон, Борис Джонсън. Градът се опитва да си изгради име като световна столица на електрическите коли.

C-ZERO е с максимален пробег от 150 км и вече може да се срещне в трафика на Лондон. Всъщност проучване на Citroen показва, че средната продължителност на ежедневните пътувания в градските райони е 37 км - тъй като колата почива през 92% от времето през деня, има достатъчно възможности за презареждане.

"Чрез разработването на Source London ние се стремим да създадем благоприятни условия за процъфтяване на електрически превозни средства, да направим града ни европейска столица на електрическите коли", каза кметът Джонсън.

"Всичко това е в подкрепа на увеличаващата се гама на електрическите коли, които излизат на пазара и ще доведе до редица ползи за околната среда от гледна точка на намаляване замърсяването в Лондон."

През тази пролет се очаква Source London да представи широка мрежа за зареждане на електрическите превозни средства. В момента има повече от 250 пункта за зареждане в столицата, но до 2013 година те ще се увеличат най-малко на 1300. Линда Джексън, управляващ директор на Citroen във Великобритания смята, че C-ZERO ще бъде идеален за градски условия и да покаже преимуществата си от използване на електрическа енергия. "Като не изхвърля никакви вредни емисии по време на движение, собственикът дължи нулев данък дори, ако управлява служебен автомобил, нулев акциз за вредни газове и нулева такса за задръстванията в Лондон. Ние сме щастливи да видим Citro?n C-ZERO да заеме своето място в началото на вълнуваща нова ера за Лондон."

Автор: Пол Лукас/ thegreencarwebsite.co.uk


Прочетено 1425 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:37
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.